фоновое изображение шапки фоновое изображение шапки
 

 

 

Меню сайту

 
 

 
 

Інформація влади

 
 

Рішення Гайворонської міської ради

 
 

Правова допомога

 
 

 
 

Статистика

 
 


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
  Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 75 76 77 78 79 ... 81 82 »

.: Нескорена душа Галини Берізки :.
 

15 вересня працівники центральної районної бібліотеки з учнями 9 класів ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 м.Гайворон провели літературну годину, присвячену життю і творчості нашої відомої землячки, талановитої поетеси, людини нелегкої життєвої долі – Галині Спиридонівні Бровченко (псевдонім – Берізка).
Під час заходу бібліотекарі розповіли учням про життєвий і творчий шлях Галини Спиридонівни. Приємно, що тепер її іменем названо вулиці: у її рідному селі Могильному (колишня Горького) і в Гайвороні (колишня Колгоспна).
Учні читали вірші Галини Берізки, а також свої власні – присвячені їй. У кінці заходу всім присутнім були роздані флаєри з коротким життєписом Галини Спиридонівни, її висловами-роздумами про творчість та мотивуючим віршем.


 

Категория: КЗ Гайворонська міська публічна бібліотека * Просмотров: 279 * Добавил: kondo11 * Дата: 15.09.2016 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: Нескорена душа Галини Берізки :.
 

    Чимало хто знайомий особисто та з творчістю нашої  славетної землячки, талановитої поетеси, жінки-легенди, члена Національної Спілки Письменників України, лауреата літературних премій ім. В. Марченка та Є.Маланюка Галиною Спиридонівною Бровченко (літературний псевдонім Берізка).
    Галина Берізка - авторка книг «Про все пам’ятаю», «Вибране», прозових творів «Сакраменто», збірки віршів «Час збирати каміння». Вона листувалась і була особисто знайома  з такими відомим письменниками України, як Олесь Гончар, Максим Рильський  та ін. Галина Спиридонівна – людина нелегкої, трагічної життєвої долі з незламним характером, речник того покоління, яке зазнало війни, лютих голодоморів і сталінських репресій. Проза її справжня, вражаюча, окремі з оповідань не можна читати без сліз…
    Чому ж ми так мало  про неї  знаємо, адже вона  жила поруч з нами?  Тому, що своє життя вона присвятила Україні, вона поважала і знала історію України, вона  мріяла бачити її незалежною. А людям, які жили за таким же принципом, з такими ж мріями жилося нелегко, адже час тоді був важкий.


 

Категория: КЗ Гайворонська міська публічна бібліотека * Просмотров: 246 * Добавил: kondo11 * Дата: 13.09.2016 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: Бібліотечні б’юті лайфхаки до Всесвітнього дня краси :.
 

    9 вересня в світі відзначається Міжнародний день краси. Міжнародний день краси був запроваджений з ініціативи Міжнародного комітету з естетики та косметології — СІДЕСКО.
    Працівники центральної районної бібліотеки протягом дня проводили для відвідувачів бібліотечні б’юті-лайфхаки. Користувачі юнацького віку – студенти та учні професійного аграрного ліцею та політехнічного коледжу переглянули відеоролики – лайфхаки для хлопців та дівчат зі щоденного догляду за собою, останні тенденції моди та стилю молодіжних стрижок, зачісок, а також про види окулярів та як правильно їх підібрати собі.
    На завершення всі отримали листівки з корисними порадами.


 

Категория: КЗ Гайворонська міська публічна бібліотека * Просмотров: 278 * Добавил: kondo11 * Дата: 09.09.2016 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: Інформаційна година "Горить,палає знань свіча" :.
 

До Дня знань в дитячий бібліотеці проведена інформаційна година "Горить,палає знань свіча". Це державне свято було проголошено 1 вересня 1984 року Верховною Радою СРСР. Воно збігається з початком нового навчального року. В бібліотеці користувачі ознайомилися з новим надходженням книжок, огляд якої зробила бібліотекар та розповіла їм, як цей день проходить в різних країнах світу.


 

Категория: Бібліотеки філії * Просмотров: 263 * Добавил: kondo11 * Дата: 01.09.2016 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: « До невмирущих джерел творчості Івана Франка» :.
 

Фракові читання « До невмирущих джерел творчості Івана Франка» проведена в дитячій бібліотеці до 160 – річчя славного сина, невтомного борця за справедливість, письменника світового значення Івана Франка. Користувачі бібліотеки читали казки про тварин із збірки «Коли ще звірі говорили» та оповідання автобіографічного характеру «Малий Мирон», «Грицева шкільна наука» та інші, ці твори Франка вчать дітей чесності, справедливості, чуйності.


 

Категория: Бібліотеки філії * Просмотров: 247 * Добавил: kondo11 * Дата: 27.08.2016 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: Сила бренду: нові імена в українській літературі :.
 

     

     Набуток сучасної української літератури – значний. Сьогодні українських авторів читають в Україні та за кордоном. У Гайворонській центральній районній бібліотеці бібліотекарі провели медіа калейдоскоп «Сила бренду: нові імена в українській літературі». 

 


 

Категория: КЗ Гайворонська міська публічна бібліотека * Просмотров: 269 * Добавил: kondo11 * Дата: 26.08.2016 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: Державна символіка: походження, традиції :.
 

     

     23 серпня до Дня Державного прапора України бібліотекарі центральної районної бібліотеки провели історичний пазл «Державна символіка: походження, традиції». Бібліотекар розповіла учасникам про День Державного прапора України, що це державне свято України, присвячене одному з її державних символів — Прапору України. Учасники отримали символічні жовто-блакитні стрічки. Згадали про такі святині та обереги українського народу, як герб та гімн, про їх історичне походження, символічність та значущість.


 

Категория: КЗ Гайворонська міська публічна бібліотека * Просмотров: 250 * Добавил: kondo11 * Дата: 23.08.2016 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: "Україна - нація єдина" :.
 

22 серпня, напередодні головного державного свята дня Незалежності України, до оздоровчого табору "Чайка" завітали працівники дитячої бібліотеки з інформаційною годиною "Україна - нація єдина". Бібліотекарі, на початку заходу, зробили короткий екскурс в минуле країни, розповіли про історію виникнення державного прапора. Потім юні українці взяли участь в конкурсі "Ми козачата", де змагались в раундах "Мова рідна, слово рідне" "Хто як робить так і їсть", "Піснями дзвенить Україна", "Пантоміма", "Сильний духом". Команда-переможець отримала солодощі та фрукти. Також діти написали святкові листівки, з нагоди Дня Незалежності України, воїнам Збройних Сил України, які сьогодні боронять нашу державу. В своїх привітаннях діти дякували бійцям за мирне небо і бажали скорого повернення додому із перемогою. 


 

Категория: Бібліотеки філії * Просмотров: 288 * Добавил: kondo11 * Дата: 22.08.2016 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: Ти незалежна – вільний я :.
 

   20 серпня до 25 річниці Дня Незалежності України бібліотекарі Гайворонської центральної районної бібліотеки провели урок державності «Ти незалежна – вільний я» з відпочиваючими дітьми у оздоровчому таборі «Чайка».


 

Категория: КЗ Гайворонська міська публічна бібліотека * Просмотров: 277 * Добавил: kondo11 * Дата: 20.08.2016 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: Скільки народів стільки мудрості :.
 

Літературні жмурки: «Скільки народів стільки мудрості», проведена дитячою бібліотекою в оздоровчому таборі відпочинку «Чайка». Діти згадували казкових героїв народів світу, бібліотекар познайомила дітей з прислів’ями та приказками різних народів. Хлопчиків та дівчаток чекало багато несподіванок: вікторини, веселі конкурси та ігри. Так корисно і весело провели час відпочиваючі. 


 

Категория: Бібліотеки філії * Просмотров: 272 * Добавил: kondo11 * Дата: 04.08.2016 * Комментарии (0) * Переглянути


 
 

Наш край

Видатні люди краю

Пошук

Наша адреса


26300,
Кіровоградська обл.
 м. Гайворон,
вул. В.Стуса (Кірова), 17
тел. +380686465228
E-mail: libgayvoron@i.ua

Ми в соціальних мережах
skype - bibliotekahv
Facebook - hayvoron.library
Instagram - @hayvoron_library

Працюємо:
щоденно, окрім суботи
з 9.00 до 18.00
останній день місяця
 санітарний


текст | текст | текст | текст | текст | текст | текст | текст