фоновое изображение шапки фоновое изображение шапки
 

 

 

Меню сайту

 
 

 
 

Інформація влади

 
 

Рішення Гайворонської міської ради

 
 

Правова допомога

 
 

 
 

Статистика

 
 


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
  Головна » 2016 » Вересень » 13 » Нескорена душа Галини Берізки
16:40
Нескорена душа Галини Берізки

    Чимало хто знайомий особисто та з творчістю нашої  славетної землячки, талановитої поетеси, жінки-легенди, члена Національної Спілки Письменників України, лауреата літературних премій ім. В. Марченка та Є.Маланюка Галиною Спиридонівною Бровченко (літературний псевдонім Берізка).
    Галина Берізка - авторка книг «Про все пам’ятаю», «Вибране», прозових творів «Сакраменто», збірки віршів «Час збирати каміння». Вона листувалась і була особисто знайома  з такими відомим письменниками України, як Олесь Гончар, Максим Рильський  та ін. Галина Спиридонівна – людина нелегкої, трагічної життєвої долі з незламним характером, речник того покоління, яке зазнало війни, лютих голодоморів і сталінських репресій. Проза її справжня, вражаюча, окремі з оповідань не можна читати без сліз…
    Чому ж ми так мало  про неї  знаємо, адже вона  жила поруч з нами?  Тому, що своє життя вона присвятила Україні, вона поважала і знала історію України, вона  мріяла бачити її незалежною. А людям, які жили за таким же принципом, з такими ж мріями жилося нелегко, адже час тоді був важкий.
    Народилася Галина Спиридонівна 17 вересня 1920 року в селі Могильному колишнього Гайсинського повіту. Цьогоріч виповнюється 96 річниця  від дня її народження. Галина Спиридонівна бувала частою гостею в центральній районній бібліотеці, де проходили вечори її поезії та творчості. Працівники центральної районної бібліотеки постійно знайомлять користувачів та юнацьке покоління з життям та творчістю Галини Спиридонівни під час масових заходів, популяризуючи краєзнавчу літературу та до річниці від її дня народження. Приємно, що тепер її іменем названо вулиці: у її рідному селі Могильному (колишня Горького) і в Гайвороні (колишня Колгоспна). Всі, хто особисто був знайомий з Галиною Спиридонівною розповідають про неї з великим натхненням, повагою та захопленням.
    Життя Галини Спиридонівни водило її крутими й непроторенними дорогами, але не осквернило душі, не остудило натхнення, бо завжди на допомогу приходили Добро, Любов, Вірність, виплекані серцем з юних літ. Попри все зло, що оточувало її все життя, вона зберегла любов до людей, це була прекрасна людина, яка цінила найперше – людей. Це була людина з великої літери – вона була дуже уважною до кожного, вміла слухати і вислухати.
    Галина Берізка назавжди залишиться у нашій пам’яті та у наших серцях. Запрошуємо усіх бажаючих до бібліотек Гайворонської централізованої бібліотечної системи ознайомитися із творчістю Галини Спиридонівни. Зі сторінок поезії та оповідань можна переконатись, яка Велика людина жила в нашому районі, яка відкрита, чиста і щира в неї була душа.

 

Моя Вкраїно, земле волошкова,

Блакитний цвіт весняної пори,

Природи пишної чаруюча розмова,

Пташиний щебет рано на зорі!

 

Як не любить тебе, Вітчизно мила,

В прозорі дні, і в бурю, і в грозу?!

Тебе, святу, негода не зломила, -

Люби, благословляй земну красу.

 

Вбери у серце промені злотисті

Живого Сонця – й передай вікам

Любов до людства, трепетну і чисту, -

Любов, що творить світ без нарікань.

Категорія: КЗ Гайворонська міська публічна бібліотека | Переглядів: 245 | Додав: kondo11 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
 

Наш край

Видатні люди краю

Пошук

Наша адреса


26300,
Кіровоградська обл.
 м. Гайворон,
вул. В.Стуса (Кірова), 17
тел. +380686465228
E-mail: libgayvoron@i.ua

Ми в соціальних мережах
skype - bibliotekahv
Facebook - hayvoron.library
Instagram - @hayvoron_library

Працюємо:
щоденно, окрім суботи
з 9.00 до 18.00
останній день місяця
 санітарний


текст | текст | текст | текст | текст | текст | текст | текст