фоновое изображение шапки фоновое изображение шапки
 

 

 

Меню сайту

 
 

 
 

Інформація влади

 
 

Рішення Гайворонської міської ради

 
 

Правова допомога

 
 

 
 

Статистика

 
 


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
  Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 74 75 76 77 78 ... 81 82 »

.: Книга і бібліотека в нашому житті :.
 

День інформації: «Книга і бібліотека в нашому житті». В цей день для користувачів було проведено огляд нових надходжень до бібліотеки, бесіда – порада для батьків: «Сімейне читання: традиції минулого чи потреби сьогодення», урок – практикум: «Інформація: шукати, знайти, застосувати», де бібліотекар навчила користувачів віднаходити потрібну інформацію в Інтернеті. Учні 5А ЗОШ №5 дізнались багато цікавого під час інформаційного коктейлю «Цікавий світ навколо тебе» за допомогою мультимедійної презентації та книг – енциклопедій.


 

Категория: Бібліотеки філії * Просмотров: 350 * Добавил: kondo11 * Дата: 07.10.2016 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: Від мрії до професії :.
 

     Кажуть, що вибір професії – це друге народження людини і дуже важливо не помилитися у виборі життєвого шляху, адже від цього залежить багато чого: і матеріальний достаток, і коло спілкування, і інтереси, і щастя в житті.
     6 жовтня 2016 року працівники центральної районної бібліотеки провели бесіду-тренінг на тему: «Від мрії до професії». Як зробити правильний вибір, куди і на кого йти вчитися далі, як зорієнтуватися в цьому безмежному морі, і вибрати серед них саме ту професію, яка допомогла б успішно розпочати трудову діяльність -  саме про це йшла мова з учнями 10-11кл. ЗШ№1 м.Гайворон.


 

Категория: КЗ Гайворонська міська публічна бібліотека * Просмотров: 315 * Добавил: kondo11 * Дата: 06.10.2016 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: «М. Грушевський – історик і будівничий» :.
 

Інформаційна година: «М. Грушевський – історик і будівничий», проведена в ДБ до 150 – річчя М. Грушевського. Бібліотекар розповіла про творчу спадщину і діяльність М. Грушевського як державотворця, політика, історика та літературознавця. Його перу належить майже дві тисячі праць в яких історія України просліджується від найдавніших часів до проголошення УНР. Любов до свого народу і до історичної істини для нього завжди були мірилом в науковій творчості і політичній діяльності. Користувачі дізнались про те, як ушановується пам'ять М. Грушевського: пам’ятники, барельєфи, портрети, стінопис в Києві на фасаді будинку площею 160м2 . 


 

Категория: Бібліотеки філії * Просмотров: 274 * Добавил: kondo11 * Дата: 05.10.2016 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: «Світ чудес – дитяча бібліотека». :.
 

До Всеукраїнського дня бібліотек в дитячий бібліотеці для наймолодших користувачів організовано свято: «Світ чудес – дитяча бібліотека». Привітати з цим святом прийшли герої дитячого мультфільму «Фіксики» - Сімка та Нолик. Вони розповідали про те, що бачать з середини різних приладів, як там все працює, навчали правильно користуватись та доглядати за технікою. Провели з дітьми ігрову вікторину, і вчили як правильно користуватися книгою. Ці добрі, милі чоловічки показали, що в бібліотеці можна не тільки корисно провести час за книгою, але ще й повеселитися на ігротеках.


 

Категория: Бібліотеки філії * Просмотров: 274 * Добавил: kondo11 * Дата: 05.10.2016 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: Європа далека і близька :.
 

Працівники центральної районної бібліотеки провели віртуальну подорож «Європа далека і близька» з учнями професійного аграрного ліцею та користувачами інформаційно-ресурсного центру «Бібліоміст». Учасники «помандрували» найцікавішими місцями країн Європи, найкрасивішими бібліотеками та познайомились з найпопулярнішими вищими навчальними закладами Європи.


 

Категория: КЗ Гайворонська міська публічна бібліотека * Просмотров: 292 * Добавил: kondo11 * Дата: 27.09.2016 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: Бібліотечний Non-Stop до Всеукраїнського Дня бібліотек :.
 

29 вересня - напередодні Всеукраїнського Дня бібліотек працівники центральної районної бібліотеки провели бібліотечний Non-Stop з учнями професійного аграрного ліцею.

За допомогою зображених героїв книг учні відгадували та називали книгу та автора. Літературні знання закріпили вікториною. Перерахувавши всі чудеса світу, України, Кіровоградщини та Гайворонщини, учасники складали пазли деяких із чудес. В силу того, що новітні технології набирають все більших обертів у розвитку суспільства, а сучасна молодь не уявляє вже свого життя без них, був проведений ряд практичних завдань про Всесвітню мережу інтернет та все, що пов'язує її з електронною інформацією.

На завершення учні переглянули відео про найкрасивіші, найбільші бібліотеки світу, найнезвичайніші бібліотечні будівлі світу та цікаві факти з бібліотечної історії.


 

Категория: КЗ Гайворонська міська публічна бібліотека * Просмотров: 295 * Добавил: kondo11 * Дата: 27.09.2016 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: «Світ чудес – дитяча бібліотека» :.
 

Так називався захід присвячений Всеукраїнському дню бібліотек. До ДБ завітали вихованці д/с «Калинка». Для них провели екскурсію по відділам бібліотеки та розповіли, що це – книжчин дім. Потім діти поринули у чарівний світ казки: в вікторині «Дивосвіт казковий» відгадували загадки , показували в особах казкових героїв, по загублених предметах в «Бюро літературних знахідок» знаходили власників загублених речей, а в музичному жанрі вгадували з якого мультфільму пісні і всі разом підспівували. Жанр казки вкоріняє в душі дитини любов до рідного слова, його краси, простоти і чарівної милозвучності. В кінці діти передивились мультфільм «Котик та півник» і зробили висновок, що доброта завжди перемагає. 


 

Категория: Бібліотеки філії * Просмотров: 298 * Добавил: kondo11 * Дата: 26.09.2016 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: Планування майбутнього – запорука впевненості :.
 

 

 До Всесвітнього дня контрацепції, який проводиться щорічно з 2007 року 26 вересня бібліотекарі центральної районної бібліотеки провели інформаційну годину на тему: «Планування майбутнього – запорука впевненості». Бібліотекарі розповіли користувачам юнацького віку про збереження репродуктивного здоров'я, були зачитані кілька історій з життя та показані життєві відео з історіями, від яких ніхто не застрахований.
   Всі учні отримали роздатковий матеріал - брошури та буклети за проектом «Майбутнє варто планувати».


 

Категория: КЗ Гайворонська міська публічна бібліотека * Просмотров: 283 * Добавил: kondo11 * Дата: 23.09.2016 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: Третє тисячоліття: рабство існує :.
 

   

21 вересня  бібліотекарі відділу обслуговування центральної районної бібліотеки  провели  тренінг  «Третє тисячоліття: рабство існує» для студентів Гайворонського політехнічного коледжу.
 Тренінг  розпочався з ознайомлення студентів з інформацією про нелегальну міграцію українців, які виїхали за кордон у пошуках високооплачуваної роботи та кращого життя.
 Демонструвалися відео-ролики на тему працевлаштування за кордоном, можливість попадання у рабство під час трудової міграції та торгівля дітьми.
Було проведено ряд вправ:  гра «Шнурівка» - аргументи «За» і «Проти» виїзду за кордон; «Плями на сонці»  - які неприємності можуть статися при виїзді за кордон.
На завершення працівники ЦРБ ознайомили студентів з книгами відповідної тематики,  друкованою продукцією  та роздали буклети: «Що потрібно знати про роботу за кордоном», «Третє тисячоліття: рабство існує», та порадили куди можна звернутися за допомогою, опинившись у скрутному становищі при виїзді за кордон.


 

Категория: КЗ Гайворонська міська публічна бібліотека * Просмотров: 241 * Добавил: kondo11 * Дата: 23.09.2016 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: "Бібліотека для дітей як центр збереження національної культури" :.
 

В дитячий бібліотеці проведено семінар для бібліотечних працівників Гайворонської ЦБС "Бібліотека для дітей як центр збереження національної культури". Відкрила семінар директор ЦБС Рейниш В.М. З лекцією "Роль бібліотек у формулюванні любові до культурного спадку свого народу та поваги до своїх національних особливостей" ознайомила присутніх заступник директора ЦБС по роботі з дітьми Пастернак Н.М. Консультацію "У звичаях, традиціях народу ти душу України пізнай" надала бібліотекар відділу обслуговування 5 - 9 класів Хмарук Т.П. Присутні послухали поради фахівця "Виховання любові та поваги до традицій рідного народу бібліотечними формами роботи" бібліотекаря читальної зали 1 - 4 класів Загарій Н.А. Бібліотекар читальної зали Кузьменко В.Г. презентувала книжкову виставку "Спадкоємці народних традицій". Поради "Українська народна казка, як елемент вітчизняної культури" надала присутнім бібліотекар відділу обслуговування 1 - 4 класів Панченко Г.С. Учасники семінару прийняли активну участь під час взаємного спілкування "Я пропоную свій досвід". 


 

Категория: КЗ Гайворонська міська публічна бібліотека * Просмотров: 277 * Добавил: kondo11 * Дата: 16.09.2016 * Комментарии (0) * Переглянути


 
 

Наш край

Видатні люди краю

Пошук

Наша адреса


26300,
Кіровоградська обл.
 м. Гайворон,
вул. В.Стуса (Кірова), 17
тел. +380686465228
E-mail: libgayvoron@i.ua

Ми в соціальних мережах
skype - bibliotekahv
Facebook - hayvoron.library
Instagram - @hayvoron_library

Працюємо:
щоденно, окрім суботи
з 9.00 до 18.00
останній день місяця
 санітарний


текст | текст | текст | текст | текст | текст | текст | текст