фоновое изображение шапки фоновое изображение шапки
 

 

 

Меню сайту

 
 

 
 

Інформація влади

 
 

Рішення Гайворонської міської ради

 
 

Правова допомога

 
 

 
 

Статистика

 
 


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
  Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 69 70 71 72 73 ... 81 82 »

.: Крути – символ українського патріотизму :.
 

   29 січня  Україна відзначає сумну дату, яка назавжди увійшла в українську історію як день пам’яті Героїв Крут. Не буде перебільшенням сказати, що  бій під Крутами, а також значення, яке він мав у боротьбі за незалежність України, посідає одне із значимих місць у новітній історії Української держави.
  


 

Категория: КЗ Гайворонська міська публічна бібліотека * Просмотров: 228 * Добавил: kondo11 * Дата: 27.01.2017 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: З комп’ютером на «ти»! :.
 

 

   Бібліотека – це місце, де навчаються все життя. Саме бібліотеки покликані створювати умови для прагнення користувачів до самоосвіти та розвитку. Сьогодні практично неможливо уявити будь-яку сферу діяльності без інформаційних технологій. 


 

Категория: КЗ Гайворонська міська публічна бібліотека * Просмотров: 254 * Добавил: kondo11 * Дата: 24.01.2017 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: Вишивана моя Україна :.
 

       У рамках проведення всеукраїнської казначейської акції «Вишивана моя Україна», започаткованої з ініціативи Голови Державної казначейської служби України Тетяни Ярославівни Слюз та присвяченої 25-річниці Незалежності України на базі центральної районної бібліотеки відбулася презентація карти України, вишитої працівниками всіх Головних управлінь Державної казначейської служби. 


 

Категория: КЗ Гайворонська міська публічна бібліотека * Просмотров: 284 * Добавил: kondo11 * Дата: 20.01.2017 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: Україна Соборна, вільна, єдина :.
 

   

       В історії становлення незалежності України особливе місце займає день 22 січня 1919 року, коли Директорія Української Народної Республіки проголосила Акт Злуки всіх українських земель в єдину Українську державу. Саме цей день з′єднання Західноукраїнської Народної Республіки з Українською Народною Республікою прийнято відзначати як свято – День соборності України.


 

Категория: КЗ Гайворонська міська публічна бібліотека * Просмотров: 248 * Добавил: kondo11 * Дата: 20.01.2017 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: «Крути: України обпалений цвіт» :.
 

   «Крути: України обпалений цвіт», патріотична година проведена дитячою бібліотекою з учнями 8 – го класу ЗОШ №2. Бібліотекар розповіла учням про трагічну загибель студентського куреня під Крутами, яка стала символом патріотизму і жертовності в боротьбі за незалежну Україну. 29 січня 1918 року жменька юнаків у нерівному бою віддали своє життя, але відстояла честь України. Зачитала дітям баладу про Крути, про увіковічення пам’яті юнаків – героїв, які показали приклад мужності, відданості і незборимості духу. 


 

Категория: Бібліотеки філії * Просмотров: 230 * Добавил: kondo11 * Дата: 20.01.2017 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: «Калейдоскоп зимових свят» :.
 

    Народознавча година: «Калейдоскоп зимових свят», проведена дитячою бібліотекою з учнями 6Б класу ЗОШ №2. Бібліотекар розповіла дітям про одне з найбільш шанованих  свят на території України – Різдво та про стародавні колядки, які вдало пережили час гонінь та дійшли до наших днів, поповнивши собою арсенал народної творчості, про щедрівки, які славлять господарів, та вітають їх зі святом. Під час свята «Водохреща» в українців центральне місце займають обряди, пов’язані з водою. З учнями проведена народознавча вікторина. Хоч час невпинно рухається вперед, стародавні звичаї залишають нам згадку про те,у що вірили наші далекі предки. Коли ми святкуємо традиційні свята, виконуючи ритуальні дійства, тим самим ми славимо одвічні чесноти, що цінуються на території України з давніх часів. 


 

Категория: Бібліотеки філії * Просмотров: 235 * Добавил: kondo11 * Дата: 18.01.2017 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: «Щедрівка - щедрувала» :.
 

«Щедрівка - щедрувала», під час усного журналу бібліотекар дитячої бібліотеки підготувала для своїх користувачів народознавчо – поетичний огляд літератури: «Щедрик - ведрик», під час якої діти дізнались, чим відрізняються колядки від щедрівок і з чим пов’язані ці звичаї. Діти біля ялинки в бібліотеці заспівали щедрівок та ділились розповідями про родинні звичаї.


 

Категория: Бібліотеки філії * Просмотров: 240 * Добавил: kondo11 * Дата: 13.01.2017 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: У Новий рік – з новими книгами :.
 

     10 січня працівники центральної районної бібліотеки провели огляд книжкових новинок «У Новий рік – з новими книгами». До  уваги користувачів були представлені нові цікаві книги з жанрів: детективи, романи сучасних українських та зарубіжних авторів. Учасників заходу зацікавили книги українських авторів В. Шкляра «Тінь сови», «Чорне сонце»,  Люко Дашвар «Молоко з кров'ю», «Село не люди» та зарубіжних авторів, книги яких покладені на фільми Г. Форман «Если я останусь», П. Гоукінз «Дівчина в потязі».   


 

Категория: КЗ Гайворонська міська публічна бібліотека * Просмотров: 329 * Добавил: kondo11 * Дата: 10.01.2017 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: Я з людьми поділюся добром :.
 

    Українська земля багата на талановитих людей, які плекають її мову, культуру, традиції, несуть в душі любов до рідної землі, до свого краю.
    Нещодавно фонд Гайворонської центральної районної бібліотеки  поповнився новими поетичними збірками «До України – як до храму» та «Україно-мати, бережи синів», які люб’язно подарував Володимир Матвієнко. Вірші вражають своєю щирістю, простотою та національним колоритом.


 

Категория: КЗ Гайворонська міська публічна бібліотека * Просмотров: 377 * Добавил: kondo11 * Дата: 06.01.2017 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: Калейдоскоп зимових свят :.
 

         19 грудня - День Святого Миколая в Україні є особливо бажаним дитячим святом і улюбленим у дорослих. Миколая-Чудотворця завжди вважали покровителем бідних, знедолених та незаслужено скривджених.
      Працівники центральної районної бібліотеки провели літературний вернісаж «Калейдоскоп зимових свят» з учнями професійного агарного ліцею. Бібілотекар розповіла, що в Україні День Святого Миколая обожнювали з давніх часів. На вулицях влаштовували миколаївські гуляння, під час яких обходили двори, співали миколаївських колядок, змагалися у віртуозності гри на музичних інструментах — одним словом, веселилися. Учасники ознайомилися з цікавинками книжкової виставки про традиції та обряди святкування зимових свят. Дізналися, як святкують День Святого Миколая в різних країнах світу. 


 

Категория: КЗ Гайворонська міська публічна бібліотека * Просмотров: 396 * Добавил: kondo11 * Дата: 19.12.2016 * Комментарии (0) * Переглянути


 
 

Наш край

Видатні люди краю

Пошук

Наша адреса


26300,
Кіровоградська обл.
 м. Гайворон,
вул. В.Стуса (Кірова), 17
тел. +380686465228
E-mail: libgayvoron@i.ua

Ми в соціальних мережах
skype - bibliotekahv
Facebook - hayvoron.library
Instagram - @hayvoron_library

Працюємо:
щоденно, окрім суботи
з 9.00 до 18.00
останній день місяця
 санітарний


текст | текст | текст | текст | текст | текст | текст | текст