фоновое изображение шапки фоновое изображение шапки
 

 

 

Меню сайту

 
 

 
 

Інформація влади

 
 

Рішення Гайворонської міської ради

 
 

Правова допомога

 
 

 
 

Статистика

 
 


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
  Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 71 72 73 74 75 ... 81 82 »

.: «За здоровий спосіб життя» :.
 

1.12 – в ЗШ № 5 для учнів 7-Б класу  дитяча бібліотека провела урок застереження  «За здоровий спосіб життя». Починаючи з 2002 року, Україна стала європейським лідером по темпах поширення ВІЛ\СНІДу. Бібліотекар розповіла , що серед основних засобів збереження,  зміцнення та розвитку здоров’я  є здоровий спосіб життя, під яким розуміється відмова від шкідливих звичок. Емоційний заряд цьому заходу дав конкурс приказок і прислів’їв про шкідливі звички., висловів відомих людей про здоров’я. Учні переглянули документальний  фільм  про СНІД. Під час заходу учні обговорювали  різні ситуації, в яких знаходяться хворі на ВІЛ\СНІД. Проведено конкурс «Міф та реальність».


 

Категория: Бібліотеки філії * Просмотров: 301 * Добавил: kondo11 * Дата: 01.12.2016 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: Обережно:СНІД :.
 

     

       1 грудня до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом працівники центральної районної бібліотеки провели годину застереження «Обережно: СНІД» з користувачами бібліотеки.

       Працівник розповіла, що Всесвітній день боротьби зі СНІДом - це ще одна нагода привернути увагу суспільства до проблем ВІЛ-інфікованих, замислитись над тим, як запобігти поширенню хвороби та згадати про важливість вчасної діагностики ВІЛ-СНІД. Для більш детального ознайомлення з літературою по даній тематиці працівниками бібліотеки була оформлена  книжкова виставка. 


 

Категория: КЗ Гайворонська міська публічна бібліотека * Просмотров: 293 * Добавил: library * Дата: 01.12.2016 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: Випробування 32-33 роками :.
 

      Багатовікова історія українського народу мала не одну трагічну сторінку.
      В історії бурхливого XX-го століття Голодомор 1932-33 років в Україні посідає особливо трагічне місце. Щороку в останню суботу листопада українці вшановують пам'ять тих, хто став жертвами штучно створеного голоду, хто віддав свої життя як доказ незламності духу, сили волі української нації.
     25 листопада до Дня вшанування пам’яті жертв Голодомору 32-33 років працівники центральної районної бібліотеки провели годину-реквієм «Випробування 32-33 р.» для відвідувачів бібліотеки та студентів ІІ курсу Гайворонського політехнічного коледжу.
     Бібліотекарі ознайомили присутніх з історичними фактами тих страшних подій, зачитала спогади та свідчення очевидців тих, хто у своїй пам’яті крізь роки проніс страждання та біль спричинені тоталітарним режимом та провели огляд літератури представленої на книжковій виставці.   


 

Категория: КЗ Гайворонська міська публічна бібліотека * Просмотров: 261 * Добавил: kondo11 * Дата: 25.11.2016 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: Година пам’яті «Запали свічу» :.
 

В ЗШ №1 відбулась година пам’яті «Запали свічу». Захід організовано дитячою бібліотекою у співпраці із районним краєзнавчим музеєм. Голодомор 1932-1933 років – це найстрашніша і найтрагічніша  сторінка історії України. Щоб упокорити Україну, Сталін  втілив диявольський план – створити штучний голод,  знищивши  мільйони людей. Кількість жертв цієї страшної трагедії сьогодні неможливо встановити.  Після цієї трагедії це же була зовсім  інша Україна – німа, знелюднена, застрашена,  упокорена.  Працівник музею, Л.П. Білоус, представила учням документи, зокрема,  місцеву газету «Шлях комуни»  1932 року видання, а також відеофільм «Голодомор на Гайворонщині»,  Очевидці,  подій 30-их років: Дарзінська Параска Федорівна, Ясінська Клавдія Захарівна, Лаврик Таїсія Федорівна, розповідають, як їм вдалося вижити в ті страшні роки, що вони бачили, як розгортались події в той період у селах. 


 

Категория: Бібліотеки філії * Просмотров: 260 * Добавил: kondo11 * Дата: 25.11.2016 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: Година пам’яті "Запали свічку" :.
 

   Година пам’яті "Запали свічку" проведена дитячою бібліотекою з учнями 6-А класу ЗШ № 5. Дітям розповіли про штучно створений радянською владою голод 1932-33 років. При доброму врожаю, без стихійних лих, влада прирекла на страшну смерть мільйони життів українців. Учні переглянули відеофільм "Чорним по білому" про пекучу правду з життя українського народу.  Бібліотекар зачитала учням свідчення очевидців голодомору. Україна, щороку прихиляє коліна перед мільйонами невинних жертв Голодомору 1932-1933 років.    Дітям запропонували приєднатися до Всеукраїнської акції "Запали свічу пам’яті". Цей вогник символізуватиме нашу скорботу і пам’ять про мільйони загублених життів співвітчизників.


 

Категория: Бібліотеки філії * Просмотров: 259 * Добавил: kondo11 * Дата: 24.11.2016 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: Майбутнє належить здоровій людині :.
 

      23 листопада працівники центральної районної бібліотеки організували зустріч для учнів Гайворонського професійного аграрного ліцею з районним лікарем-наркологом поліклінічного відділення КЗ Гайворонської центральної районної лікарні – Мельник Ларисою Олексіївною.
     Лікар розповів про те, як молоді люди стають наркозалежними та яким чином цьому можна зарадити, навівши приклади із власної практики. Під час лекції Лариса Олексіївна наголосила, про механізми та наслідки вживання алкогольних, тютюнових, енергетичних напоїв та наркотичних речовин на організм людини. Учні ставили багато питань та отримували обґрунтовані відповіді  кваліфікованого спеціаліста. По завершенню зустрічі бібліотекар роздала цікаві та корисні інформаційні флаєри «7 правил здорового життя». 


 

Категория: КЗ Гайворонська міська публічна бібліотека * Просмотров: 258 * Добавил: kondo11 * Дата: 23.11.2016 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: Поезія – це завжди неповторність :.
 

 В районній дитячій бібліотеці   для учнів  3-Б класу  ЗШ № 2 (кл.  Лопушанська О.М.) проведено годину творчості «Поезія – це завжди неповторність».  Микола Вінграновський – український поет-шістдесятник, прозаїк, режисер,   кіносценарист, актор,  поет , людина талановита і різнобічна.  Як кіноактор, зіграв у 4-х художніх фільмах. Найвідоміша роль Миколи Вінграновського — Івана Орлюка у фільмі «Повість полум’яних літ» (1961, сценарій О. Довженка). Цей фільм отримав нагороди міжнародних фестивалів у Каннах, Лондоні та Лос-Анджелес. Микола Вінграновський отримав золоту медаль за кращу чоловічу роль у цьому фільмі на кінофестивалі у Лос-Анджелес. Він режисер 5-и художніх та 8-ми документальних фільмів.  Як професійний актор Микола Степанович легко перевтілювався у тварин і птахів, говорячи і думаючи від їх імені. Тим самим привертаючи увагу людей,особливо дітей,  до того, що ми не єдині жителі цієї планети, і тварини потребують нашого захисту і піклування. На заході учні познайомились із творчою біографією Миколи Вінграновського, а також відбулось голосне читання оповідання «Гусенятко».


 

Категория: Бібліотеки філії * Просмотров: 309 * Добавил: kondo11 * Дата: 21.11.2016 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: Україна територія гідності та свободи :.
 

    21 листопада Україна відзначає День гідності та свободи. В цей день український народ згадує героїчні і трагічні події Революції Гідності, вшановує пам’ять українських патріотів, які віддали своє життя за європейське майбутнє України.
    Працівники центральної районної бібліотеки провели інформаційну годину «Україна - територія гідності та свободи» з учнями професійного аграрного ліцею. Під час заходу учасники ознайомились з поняттями «гідність» та «свобода», отримали інформацію про революційні події на Майдані Незалежності. Хвилиною мовчання вшанували героїв України, які не шкодували свого життя заради свободи нашої держави. Присутні ознайомилися з книгами, які написали очевидці  тих трагічних  подій і які ввійшли в  історію нашої країни.


 

Категория: КЗ Гайворонська міська публічна бібліотека * Просмотров: 276 * Добавил: kondo11 * Дата: 21.11.2016 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: Казку любим і читаєм :.
 

Казкова інформіна: «Казку любим і читаєм», проведена ДБ з вихованцями д/с «Калинка», які завітали вперше на гостини до бібліотеки. Зустріч розпочалась із знайомства з бібліотекою. Бібліотекар розповіла, що в кожному залі бібліотеки живуть тисячі їхніх мовчазних друзів, які називаються книгами, а найулюбленіші – казки. Вони допомагають навчити маленьку дитину розпізнати добро і зло, дбайливо ставитися до природи, поважати старших, бути вірними друзями менших наших братів. Діти залюбки прийняли участь у вікторині «Дивосвіт казковий» і пообіцяли прийти і записатися до бібліотеки.

 

 

Категория: Бібліотеки філії * Просмотров: 262 * Добавил: kondo11 * Дата: 18.11.2016 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: Студентський калейдоскоп :.
 

    День студента створено заради зближення студентів всього світу не дивлячись на відмінності в кольорі шкіри, мови, і традиціях. Практично студенти всіх національностей  не обійдуть увагою цього дня і будуть святкувати його символічно об'єднавшись під спільним прагненням до знань, підвищення ролі студентства в громадському житті країни.


 

Категория: КЗ Гайворонська міська публічна бібліотека * Просмотров: 274 * Добавил: kondo11 * Дата: 17.11.2016 * Комментарии (0) * Переглянути


 
 

Наш край

Видатні люди краю

Пошук

Наша адреса


26300,
Кіровоградська обл.
 м. Гайворон,
вул. В.Стуса (Кірова), 17
тел. +380686465228
E-mail: libgayvoron@i.ua

Ми в соціальних мережах
skype - bibliotekahv
Facebook - hayvoron.library
Instagram - @hayvoron_library

Працюємо:
щоденно, окрім суботи
з 9.00 до 18.00
останній день місяця
 санітарний


текст | текст | текст | текст | текст | текст | текст | текст