фоновое изображение шапки фоновое изображение шапки
 

 

 

Меню сайту

 
 

 
 

Інформація влади

 
 

Рішення Гайворонської міської ради

 
 

Правова допомога

 
 

 
 

Статистика

 
 


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
  Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 67 68 69 70 71 ... 81 82 »

.: Поринемо у світ книги :.
 

    9 березня вся світова спільнота відзначає 203-тю річницю з дня народження Тараса Григоровича Шевченка – видатного українського поета, художника, мислителя і пророка, вірші якого висловлюють споконвічні прагнення українського народу до свободи, правди і справедливості.


 

Категория: КЗ Гайворонська міська публічна бібліотека * Просмотров: 256 * Добавил: kondo11 * Дата: 03.03.2017 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: Вибір професії – крок у доросле життя :.
 

 

      Кожна людина хоча б раз у житті обирала собі професію. Вибір професії – це складний і відповідальний крок у житті кожного, тому його потрібно робити свідомо й обдумано. Як визначитись, на кого вчитися після школи? Це життєво – важливе запитання, яке турбує на сьогоднішній день усіх випускників шкіл та старшокласників. Як обрати професію до душі та з хорошими перспективами.
     28 лютого працівники центральної районної бібліотеки провели тренінг «Вибір професії – крок у доросле життя» з учнями 9 класу ЗШ №2.


 

Категория: КЗ Гайворонська міська публічна бібліотека * Просмотров: 304 * Добавил: kondo11 * Дата: 28.02.2017 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: Герої Небесної сотні :.
 

    24 лютого в  бібліотеці ЗШ № 1 з учнями 9-А та 11 класів  дитяча бібліотека провела  урок історії  «Герої Небесної сотні» з метою вшанування пам'яті людей, які загинули під час Революції гідності на Майдані Незалежності. На захід запрошено учасника революції Гідності, волонтера Олександра Івановича Кузьмінського.


 

Категория: Бібліотеки філії * Просмотров: 251 * Добавил: kondo11 * Дата: 24.02.2017 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: Рідна мова чиста, як сльоза :.
 

      Мова - духовний скарб нації. Це не просто засіб людського спілкування, це те, що живе в наших серцях. Змалечку виховуючи в собі справжню людину, кожен із нас повинен в першу чергу створити в своїй душі світлицю, у якій зберігається найцінніший скарб – мова. 
      21 лютого ми святкуємо Міжнародний день рідної мови. Цю дату визначено на 30-ій сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО в жовтні 1999 року, яка наголосила на важливій ролі мови в розвитку освіти, культури, для консолідації суспільства, формування нації і зміцнення держави. 
      Працівники центральної районної бібліотеки провели огляд літератури «Рідна мова чиста, як сльоза» з студентами Гайворонського політехнічного коледжу. Присутні були ознайомлені з цікавими книгами про історію української мови та місце України й української мови на карті світу.   


 

Категория: КЗ Гайворонська міська публічна бібліотека * Просмотров: 259 * Добавил: kondo11 * Дата: 21.02.2017 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: Слова у душі – душа у слові! :.
 

    21 лютого всі народи землі відзначають Міжнародний день  рідної мови.   Мова – це символ народу. Не можна ходити на рідній землі, не зачаровуючись виплеканою народом у віках рідною мовою. Мова - надбання предків, наше багатство, державна перлина. «У кого рідна мова, в того й душа здорова» - каже народне прислів’я. Саме завдяки мові ми можемо порозумітися, переказати свої почуття, переживання. За допомогою мови ми бережемо свою історію, передаємо нащадкам неоціненні скарби минулого і сучасного.             Українська мова, якою ми зараз розмовляємо, розвивалась протягом багатьох століть.
  


 

Категория: КЗ Гайворонська міська публічна бібліотека * Просмотров: 299 * Добавил: kondo11 * Дата: 21.02.2017 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: Цвіти і сяй,моя державна мово :.
 

   Урок духовності: «Цвіти і сяй,моя державна мово» проведена з учнями 5А ЗОШ №2. Бібліотекар привітала присутніх зі святом рідної мови та розповіла дітям, що українська мова – одна з найбагатших у світі. Із малечку в словах рідної мови людина відкриває для себе великий і чарівний світ життя. Мова – це безцінний скарб народу, надбаний тисячоліттями.    З учнями були проведені мовні конкурси: «Мовознавство для допитливих», «Так або Ні», «Ідентифікація слова», та вікторина: «Скарбниця рідної мови», разом закінчували прислів’я про мову. Згадували календар чорних дат в історії української мови.


 

Категория: Бібліотеки філії * Просмотров: 270 * Добавил: kondo11 * Дата: 21.02.2017 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: Нові часи народжують нових героїв :.
 

    20 лютого по всій Україні відзначається День Героїв Небесної Сотні – на знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.


 

Категория: КЗ Гайворонська міська публічна бібліотека * Просмотров: 249 * Добавил: kondo11 * Дата: 20.02.2017 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: Трагедія і подвиг Афганської війни :.
 

      15 лютого в День вшанування учасників бойових дій на територіях інших держав, працівники центральної районної бібліотеки провели годину пам’яті на тему: «Трагедія і подвиг Афганської війни» з учнями професійного аграрного ліцею.
       Воїнів-інтернаціоналістів у нашій країні є чимало, а найбільше тих хто воював в Афганістані.
      Під час заходу були висвітлені події Афганської війни, представлена книжкова виставка, згадано імена героїв – наших земляків, які віддали своє життя та ті, що залишилися живими і своїм подвигом надихають сучасну молодь.

 


 

Категория: КЗ Гайворонська міська публічна бібліотека * Просмотров: 273 * Добавил: kondo11 * Дата: 15.02.2017 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: Прийди весно красно, зігрій сонце ясно :.
 

    15.02 і 16.02 Народознавча година: «Прийди весно красно, зігрій сонце ясно» проведена з учнями 3Б класу ЗОЩ №2, яка розповідає про свято Стрітення. Програму цього свята учні 3Б класу за допомогою бібліотекаря дитячої бібліотеки Загарій Н. А. та класного керівника Лопушанської О.М. показали першокласникам та другокласникам, яких запросили до себе на гостини. Учні інсценували зустріч зими і весни, показали суперечку між ними та перемогу весни. Весняні місяці розповідали, як оживає природа весною. Звучали легенди про свято Стрітення та прикмети, в які вірили наші пращури. Присутні також заглянули у лісове царство звірів і квітів, які чекають весну.


 

Категория: Бібліотеки філії * Просмотров: 263 * Добавил: kondo11 * Дата: 15.02.2017 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: Прийди весно красно, зігрій сонце ясно :.
 

    15.02 і 16.02 Народознавча година: «Прийди весно красно, зігрій сонце ясно» проведена з учнями 3Б класу ЗОЩ №2, яка розповідає про свято Стрітення. Програму цього свята учні 3Б класу за допомогою бібліотекаря дитячої бібліотеки Загарій Н. А. та класного керівника Лопушанської О.М. показали першокласникам та другокласникам, яких запросили до себе на гостини. Учні інсценували зустріч зими і весни, показали суперечку між ними та перемогу весни.


 

Категория: Бібліотеки філії * Просмотров: 249 * Добавил: kondo11 * Дата: 15.02.2017 * Комментарии (0) * Переглянути


 
 

Наш край

Видатні люди краю

Пошук

Наша адреса


26300,
Кіровоградська обл.
 м. Гайворон,
вул. В.Стуса (Кірова), 17
тел. +380686465228
E-mail: libgayvoron@i.ua

Ми в соціальних мережах
skype - bibliotekahv
Facebook - hayvoron.library
Instagram - @hayvoron_library

Працюємо:
щоденно, окрім суботи
з 9.00 до 18.00
останній день місяця
 санітарний


текст | текст | текст | текст | текст | текст | текст | текст