фоновое изображение шапки фоновое изображение шапки
 

 

 

Меню сайту

 
 

 
 

Інформація влади

 
 

Рішення Гайворонської міської ради

 
 

Правова допомога

 
 

 
 

Статистика

 
 


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
  Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 68 69 70 71 72 ... 81 82 »

.: На крилах кохання :.
 

    14 лютого у багатьох країнах святкують день Святого Валентина і Україна не є винятком. Увійшовши до української культури відносно нещодавно День Святого Валентина вже набув досить великої популярності, особливо серед молоді, і святкується більшістю жителів України.
    Хоча сьогодні сенс і розуміння свята значно розширилися, і від свята любові між чоловіком і жінкою перетворився на свято люблячих і улюблених сердець, адже цього дня прийнято вітати не лише свою «половинку», але і рідних і близьких.

 


 

Категория: КЗ Гайворонська міська публічна бібліотека * Просмотров: 257 * Добавил: kondo11 * Дата: 14.02.2017 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: Абетка моральності :.
 

    Година спілкування: «Абетка моральності», проведена дитячою бібліотекою з учнями 6Б класу ЗОШ №2. Бібліотекар познайомила учнів з лексикою моральності – її походженням і первісним значенням. Розповіла про моральність людини, що це – вихованість, чемність, ввічливість, благородство, доброзичливість, делікатність, приязнь та інше. Зачитала оповідання Василя Сухомлинського «Важко бути людиною». Педагог В. Сухомлинський прагнув виховати красу людської душі і бачив таке суспільство, де справжнє щастя в житті – бути невтомним трудівником, що навчання, пізнання – це нелегка, складна, дуже напружена, проте щаслива праця.


 

Категория: Бібліотеки філії * Просмотров: 312 * Добавил: kondo11 * Дата: 13.02.2017 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: Найромантичніші літературні пари :.
 

   Дружба, кохання, любов – одвічні теми поезії, музики, сенс повноцінного людського життя, тому 14 лютого День Святого Валентина поступово трансформувався у всьому світі у День закоханих. Мабуть, це чудово, що до черги жіночо-чоловічих свят приєдналося ще одне – прекрасне свято з надзвичайно сумною і романтичною історією.
   13 лютого в центральній районній бібліотеці працівники провели квест-виставку на тему: «Найромантичніші літературні пари» з студентською молоддю. Учасникам заходу мали можливість ознайомитися з книгами відомих українських та зарубіжних авторів, які присвятили свої поеми, романи та твори одвічній темі кохання. Присутні мали нагоду пригадати головних героїв книг та на листівках з’єднати правильно літературні пари. В кінці заходу всі отримали листівки «Валентинки».


 

Категория: КЗ Гайворонська міська публічна бібліотека * Просмотров: 279 * Добавил: kondo11 * Дата: 10.02.2017 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: Знавці українських казок :.
 

    Інформаційний калейдоскоп «Цікаве, дивовижне, таємне» проведено з користувачами  дитячої бібліотеки. Бібліотекар представила користувачам серію книг «Світ навколо тебе». В них наведено чимало фактів щодо представників рослинного та тваринного світу, про цікаві відкриття, про дивовижні місця і нерозгадані таємниці нашої планети та багато інших цікавих і навіть неймовірних відомостей про світ в якому ми живемо. Користувачі переглянули слайди про вулкани, які для більшості здаються фантастичними, небезпечними і грізними. З них користувачі довідались цікаві факти і отримали більш повне уявлення про це явище природи.


 

Категория: Бібліотеки філії * Просмотров: 268 * Добавил: kondo11 * Дата: 10.02.2017 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: Майбутнє варто планувати :.
 

     8 лютого в інформаційно-ресурсному центрі центральної районної бібліотеки пройшла інформаційна година з  молоддю на тему: «Майбутнє варто планувати» в рамках       Програми «Турбота про жінку – впевненість у майбутньому».
В ході заходу бібліотекар Лариса Томашевська розповіла, як додержуватися здорового способу життя, провела вікторину «11 правил до здоров’я».
    Була надана інформація, яка допоможе молоді прийняти життєво важливі рішення щодо власного здоров’я та здоров’я тих, кого вони люблять. Всі учасники отримали цікаві та корисні інформаційні матеріали: буклети, брошурки та ознайомились з  офіційним сайтом «Майбутнє варто планувати».


 

Категория: КЗ Гайворонська міська публічна бібліотека * Просмотров: 258 * Добавил: kondo11 * Дата: 08.02.2017 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: Під парасолькою закону :.
 

   Людина, її життя і гідність, права та свободи – найвища цінність кожної держави. Усі люди рівні у своїх правах. При цьому права та свободи людини є непорушними.
Права людини починаються з прав дитини. Міжнародною спільнотою було прийнято цілий ряд важливих актів, що дали початок міжнародному руху за права дитини. Центральне місце займає Конвенція ООН про права дитини. Про це йшла мова в інформаційному повідомленні бібліотекарів.

 


 

Категория: КЗ Гайворонська міська публічна бібліотека * Просмотров: 269 * Добавил: kondo11 * Дата: 08.02.2017 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: Знавці українських казок :.
 

   6.02.  для учнів 2-А класу  ЗШ № 1 дитяча бібліотека провела літературний конкурс «Знавці українських казок».   Бібліотекар   розповіла дітям про те, що казка – найдавніший фольклорний жанр літератури, що казки бувають чарівні, соціально-побутові, героїчні, народні, авторські, але всіх їх об’єднує одна спільна риса, - вони навчають нас мудрості, доброти, жити по правді. Діти залюбки брали участь у конкурсах:   "Хто цей казковий герой?", "З якої казки надійшла телеграма?" "Назви казку, в назві якої є число", «З якої казки переплуталися», «В яких казках живуть ці звірі».  Спеціально до заходу, члени гуртка «Книга і ляльки»,  підготували лялькову виставу «Звірятка лікують книжку». 


 

Категория: Бібліотеки філії * Просмотров: 283 * Добавил: kondo11 * Дата: 06.02.2017 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: Хотіла б я піснею стати :.
 

  Літературна година: «Хотіла б я піснею стати» проведена з учнями 3Б    ЗОШ №2. В бібліотеці оформлена книжкова виставка: «На крилах Лесиних пісень». Бібліотекар дитячої бібліотеки Загарій Н. А. розповіла дітям про життєвий та творчий шлях української поетеси, культурно – громадського діяча Лесі Українки за допомогою мультимедійної презентації. Присутні слухали пісні на слова Л. Українки та переглянули мультфільм «Некмітливий горобець» за мотивами казки Лесі Українки «Біда навчить». Потім на абонементі користувачі вибрали собі книги  Л. Українки.


 

Категория: Бібліотеки філії * Просмотров: 262 * Добавил: kondo11 * Дата: 03.02.2017 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: Разом до здоров'я :.
 

      «Бережіть здоров'я» - цю фразу кожен з нас чув не раз. Ми погоджуємося, але часом нічого не робимо. По справжньому сучасний еталон краси – здорова людина, яка обирає здоровий спосіб життя.
       2 лютого працівники центральної районної бібліотеки  провели виставку-запитання на тему: «Разом до здоров'я» з учнями професійно-аграрного ліцею. Для присутніх на заході було проведено огляд книжкової виставки, на якій були представлені книги та статті з журналів про здоровий спосіб життя. Також учні  з задоволенням  відповідали на питання вікторин: «Обирай здоровий спосіб життя» та «Вітамінний коктель».


 

Категория: КЗ Гайворонська міська публічна бібліотека * Просмотров: 239 * Добавил: kondo11 * Дата: 02.02.2017 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: Поетичні скарби Євгена Маланюка :.
 

 

    В історії української літератури ХХ ст. Євгенові Филимоновичу Маланюку належить одне із найпомітніших місць. Талановитий поет і літературознавець, культуролог й палкий патріот України, таким постає він перед читачами.  Його поетична творчість перебуває на вершинах розвитку української лірики, адже засвоївши вітчизняні й світові традиції, він створив неповторний художній світ ідей та образів, на новий рівень підніс українську поетичну культуру, ставши «імператором залізних строф».


 

Категория: КЗ Гайворонська міська публічна бібліотека * Просмотров: 270 * Добавил: kondo11 * Дата: 30.01.2017 * Комментарии (0) * Переглянути


 
 

Наш край

Видатні люди краю

Пошук

Наша адреса


26300,
Кіровоградська обл.
 м. Гайворон,
вул. В.Стуса (Кірова), 17
тел. +380686465228
E-mail: libgayvoron@i.ua

Ми в соціальних мережах
skype - bibliotekahv
Facebook - hayvoron.library
Instagram - @hayvoron_library

Працюємо:
щоденно, окрім суботи
з 9.00 до 18.00
останній день місяця
 санітарний


текст | текст | текст | текст | текст | текст | текст | текст