фоновое изображение шапки фоновое изображение шапки
 

 

 

Меню сайту

 
 

 
 

Інформація влади

 
 

Рішення Гайворонської міської ради

 
 

Правова допомога

 
 

 
 

Статистика

 
 


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
  Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 70 71 72 73 74 ... 81 82 »

.: Чорнобиль - біль та скорбота України. :.
 

         До Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС працівники центральної районної бібліотеки  провели годину пам’яті   «Чорнобиль  -  біль та скорбота України» з учнями Гайворонського професійно-агарного ліцею.  Офіційно цей день відзначається, згідно Указу Президента України від 10 листопада 2006 року ,14 грудня  у день закінчення будівництва саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС. Присутні мали можливість ознайомитися з книгами представленими на виставці. Гортаючи сторінки книг про Чорнобильську трагедію, дізнались про факти, розміри, наслідки такої страшної біди, причиною якої був людський фактор, про пожежників, які перші стали, щоб ліквідувати пожежу, про їхні долі, їхні сім’ї. Додання державного статусу Дню ліквідатора ще раз нагадує суспільству про проблеми ліквідаторів-чорнобильців. Тільки перші 5 тисяч з тих, хто ліквідовував аварію, офіційно стали називатися ліквідаторами, отримавши відповідні посвідчення.


 

Категория: КЗ Гайворонська міська публічна бібліотека * Просмотров: 377 * Добавил: kondo11 * Дата: 14.12.2016 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: «Андрію, Андрію дай нам надію» :.
 

 В ЗОШ №2 Дитяча бібліотека провела  з учнями 5Б класу та їхніми батьками народознавче свято: «Андрію, Андрію дай нам надію». Народні традиції, звичаї передаються з покоління в покоління. Деякі традиції осучаснюються і використовуються на практиці. Андрія – це одне з найпоетичніших зимових свят, що має назву Калита. Хлопці 5Б класу відтворили дійство кусання Калити та бешкетування, а дівчатка дійство ворожіння, як у сиву давнину. Цікаво й весело пройшли вечорниці, а потім всі пригощалися смачними варениками.                        


 

Категория: Бібліотеки філії * Просмотров: 242 * Добавил: kondo11 * Дата: 13.12.2016 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: День святого Миколая :.
 

19 грудня – День святого Миколая найочікуваніше свято дітвори. Саме в цей день святий спускається з небес на Землю і всіх діток обдаровує бажаними подарунками. Працівники дитячої бібліотеки влаштували  святковий ранок «Святий Миколай на землю сходить» своїм найактивнішим читачам, учням 3-Б класу ЗШ № 2 (кл. Лопушанська Ольга Миколаївна). Бібліотекар Ганна Панченко розповіла   про життя  Миколая, звучали пісні про святого, діти дивились мультфільм «Казка про добро».  Члени гуртка «Книга і лялька»  Горобець Маша, Тарас Кулебякін,  Максим Довгополюк підготували лялькову виставу «Пригода під Новий рік». А в кінці на свято до дітей  завітав сам святий Миколай із подарунками.  Таким чином працівники дитячої бібліотеки долучились до акції «Подаруй дитині радість».                        


 

Категория: Бібліотеки філії * Просмотров: 386 * Добавил: kondo11 * Дата: 13.12.2016 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: Зима іде – свята веде :.
 

     13 грудня в інформаційно-ресурсному центрі центральної районної бібліотеки були проведені молодіжні вечорниці з студентами Гайворонського політехнічного коледжу.
     Під час розповіді бібліотекарів про зимовий та різдвяний цикл свят були проведені деякі обряди. Дівчата ворожили на імена, які написали на папері, прикріпивши до блюдця з водою в якому запалювали свічку. Першою заміж вийде та дівчина,  до імені хлопця якої припливе свічка. Для хлопців провели традиційний обряд на Андрія -  відкушування калити та конкурс з шароварами, в якому учасники показали  спритність і відчули себе справжніми козаками.  Всі присутні взяли участь у жартах та розвагах «Хто втратив», «Де я?», «Питання-відповіді» та отримали заохочувальні подарунки. На завершення гостей молодіжних вечорниць пригощали чаєм, випічкою та солодощами.


 

Категория: КЗ Гайворонська міська публічна бібліотека * Просмотров: 363 * Добавил: kondo11 * Дата: 13.12.2016 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: «Цікаве, дивовижне, таємне» :.
 

8.12 в дитячій бібліотеці проведено пізнавальну  годину «Цікаве, дивовижне, таємне». У всьому світі зростають настільки незвичайні дерева, що неможливо повз них пройти. Деякі з них унікальні, оскільки ростуть тільки в певних місцях і ми не перестаємо захоплюватися красою природи на нашій планеті. Учні 4-Б класу ЗШ № 5 познайомились  із найкрасивішими деревами планети Земля. Молодь має розуміти, що їхнє майбутнє залежить від навколишнього середовища, яке ми, люди маємо берегти.                            


 

Категория: Бібліотеки філії * Просмотров: 418 * Добавил: kondo11 * Дата: 08.12.2016 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: Держава. Право. Закон. :.
 

   До Міжнародного дня захисту прав людини  працівниками центральної районної бібліотеки була оформлена книжкова виставка «Держава. Право. Закон». Користувачі мали можливість ознайомитись з основними правовими документами нашої держави, а також з науково-популярною літературою з прав людини. 


 

Категория: КЗ Гайворонська міська публічна бібліотека * Просмотров: 273 * Добавил: kondo11 * Дата: 08.12.2016 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: урок-мандрівка «Подорож морськими глибинами» :.
 

В дитячій бібліотеці з учнями 3-Б класу  ЗШ № 2 (кл. Лопушанська О.М.) проведено  урок-мандрівку «Подорож морськими глибинами».  За допомогою мультимедійної презентації учні познайомились із життям та побутом морських розбійників – піратів.   Пірати - одна із древніх і загадкових професій, про  їх життя  існує безліч легенд, більшість з яких є міфами. Подорожуючи разом з відомим піратом Чорною бородою,  діти розгадали піратський пароль,  а потім за допомогою азбуки Морзе та семафорних рухів шукали скарб в «Книжковому морі».


 

Категория: Бібліотеки філії * Просмотров: 356 * Добавил: kondo11 * Дата: 07.12.2016 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: Мужність. Відвага. Патріотизм. :.
 

   

З метою формування національно-патріотичного виховання молоді та розуміння  таких понять як «єдність» і « цілісність», «герой», «патріот» держави, почуття поваги до захисників Вітчизни, відбулася година мужності «Мужність. Відвага. Патріотизм.» для відвідувачів бібліотеки.


 

Категория: КЗ Гайворонська міська публічна бібліотека * Просмотров: 290 * Добавил: library * Дата: 06.12.2016 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: Ім'я біди: СНІД :.
 

              

До Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом працівники центральної районної бібліотеки організували зустріч для учнів ЗШ І-ІІІ ст. №2 з районним лікарем-наркологом поліклінічного відділення КЗ Гайворонської центральної районної лікарні – Мельник Ларисою Олексіївною.


 

Категория: КЗ Гайворонська міська публічна бібліотека * Просмотров: 263 * Добавил: library * Дата: 06.12.2016 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: Громадянин ХХІ століття :.
 

         

      Працівники центральної районної бібліотеки разом з учнями 8 та 10 кл. ЗШ№1  провели ситуаційний тренінг на тему «Громадянин ХХІ століття».

Людина, її життя і гідність, права та свободи -  найвища цінність кожної держави. Усі люди рівні у своїх правах. При цьому права та свободи людини  є непорушними.


 

Категория: КЗ Гайворонська міська публічна бібліотека * Просмотров: 296 * Добавил: library * Дата: 02.12.2016 * Комментарии (0) * Переглянути


 
 

Наш край

Видатні люди краю

Пошук

Наша адреса


26300,
Кіровоградська обл.
 м. Гайворон,
вул. В.Стуса (Кірова), 17
тел. +380686465228
E-mail: libgayvoron@i.ua

Ми в соціальних мережах
skype - bibliotekahv
Facebook - hayvoron.library
Instagram - @hayvoron_library

Працюємо:
щоденно, окрім суботи
з 9.00 до 18.00
останній день місяця
 санітарний


текст | текст | текст | текст | текст | текст | текст | текст