фоновое изображение шапки фоновое изображение шапки
 

 

 

Меню сайту

 
 

 
 

Інформація влади

 
 

Рішення Гайворонської міської ради

 
 

Правова допомога

 
 

 
 

Статистика

 
 


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
  Головна » КЗ Гайворонська міська публічна бібліотека
« 1 2 ... 60 61 62 63 64 65 »

.: Європа далека і близька :.
 

Працівники центральної районної бібліотеки провели віртуальну подорож «Європа далека і близька» з учнями професійного аграрного ліцею та користувачами інформаційно-ресурсного центру «Бібліоміст». Учасники «помандрували» найцікавішими місцями країн Європи, найкрасивішими бібліотеками та познайомились з найпопулярнішими вищими навчальними закладами Європи.


 

Категория: КЗ Гайворонська міська публічна бібліотека * Просмотров: 294 * Добавил: kondo11 * Дата: 27.09.2016 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: Бібліотечний Non-Stop до Всеукраїнського Дня бібліотек :.
 

29 вересня - напередодні Всеукраїнського Дня бібліотек працівники центральної районної бібліотеки провели бібліотечний Non-Stop з учнями професійного аграрного ліцею.

За допомогою зображених героїв книг учні відгадували та називали книгу та автора. Літературні знання закріпили вікториною. Перерахувавши всі чудеса світу, України, Кіровоградщини та Гайворонщини, учасники складали пазли деяких із чудес. В силу того, що новітні технології набирають все більших обертів у розвитку суспільства, а сучасна молодь не уявляє вже свого життя без них, був проведений ряд практичних завдань про Всесвітню мережу інтернет та все, що пов'язує її з електронною інформацією.

На завершення учні переглянули відео про найкрасивіші, найбільші бібліотеки світу, найнезвичайніші бібліотечні будівлі світу та цікаві факти з бібліотечної історії.


 

Категория: КЗ Гайворонська міська публічна бібліотека * Просмотров: 297 * Добавил: kondo11 * Дата: 27.09.2016 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: Планування майбутнього – запорука впевненості :.
 

 

 До Всесвітнього дня контрацепції, який проводиться щорічно з 2007 року 26 вересня бібліотекарі центральної районної бібліотеки провели інформаційну годину на тему: «Планування майбутнього – запорука впевненості». Бібліотекарі розповіли користувачам юнацького віку про збереження репродуктивного здоров'я, були зачитані кілька історій з життя та показані життєві відео з історіями, від яких ніхто не застрахований.
   Всі учні отримали роздатковий матеріал - брошури та буклети за проектом «Майбутнє варто планувати».


 

Категория: КЗ Гайворонська міська публічна бібліотека * Просмотров: 287 * Добавил: kondo11 * Дата: 23.09.2016 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: Третє тисячоліття: рабство існує :.
 

   

21 вересня  бібліотекарі відділу обслуговування центральної районної бібліотеки  провели  тренінг  «Третє тисячоліття: рабство існує» для студентів Гайворонського політехнічного коледжу.
 Тренінг  розпочався з ознайомлення студентів з інформацією про нелегальну міграцію українців, які виїхали за кордон у пошуках високооплачуваної роботи та кращого життя.
 Демонструвалися відео-ролики на тему працевлаштування за кордоном, можливість попадання у рабство під час трудової міграції та торгівля дітьми.
Було проведено ряд вправ:  гра «Шнурівка» - аргументи «За» і «Проти» виїзду за кордон; «Плями на сонці»  - які неприємності можуть статися при виїзді за кордон.
На завершення працівники ЦРБ ознайомили студентів з книгами відповідної тематики,  друкованою продукцією  та роздали буклети: «Що потрібно знати про роботу за кордоном», «Третє тисячоліття: рабство існує», та порадили куди можна звернутися за допомогою, опинившись у скрутному становищі при виїзді за кордон.


 

Категория: КЗ Гайворонська міська публічна бібліотека * Просмотров: 244 * Добавил: kondo11 * Дата: 23.09.2016 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: "Бібліотека для дітей як центр збереження національної культури" :.
 

В дитячий бібліотеці проведено семінар для бібліотечних працівників Гайворонської ЦБС "Бібліотека для дітей як центр збереження національної культури". Відкрила семінар директор ЦБС Рейниш В.М. З лекцією "Роль бібліотек у формулюванні любові до культурного спадку свого народу та поваги до своїх національних особливостей" ознайомила присутніх заступник директора ЦБС по роботі з дітьми Пастернак Н.М. Консультацію "У звичаях, традиціях народу ти душу України пізнай" надала бібліотекар відділу обслуговування 5 - 9 класів Хмарук Т.П. Присутні послухали поради фахівця "Виховання любові та поваги до традицій рідного народу бібліотечними формами роботи" бібліотекаря читальної зали 1 - 4 класів Загарій Н.А. Бібліотекар читальної зали Кузьменко В.Г. презентувала книжкову виставку "Спадкоємці народних традицій". Поради "Українська народна казка, як елемент вітчизняної культури" надала присутнім бібліотекар відділу обслуговування 1 - 4 класів Панченко Г.С. Учасники семінару прийняли активну участь під час взаємного спілкування "Я пропоную свій досвід". 


 

Категория: КЗ Гайворонська міська публічна бібліотека * Просмотров: 279 * Добавил: kondo11 * Дата: 16.09.2016 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: Нескорена душа Галини Берізки :.
 

15 вересня працівники центральної районної бібліотеки з учнями 9 класів ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 м.Гайворон провели літературну годину, присвячену життю і творчості нашої відомої землячки, талановитої поетеси, людини нелегкої життєвої долі – Галині Спиридонівні Бровченко (псевдонім – Берізка).
Під час заходу бібліотекарі розповіли учням про життєвий і творчий шлях Галини Спиридонівни. Приємно, що тепер її іменем названо вулиці: у її рідному селі Могильному (колишня Горького) і в Гайвороні (колишня Колгоспна).
Учні читали вірші Галини Берізки, а також свої власні – присвячені їй. У кінці заходу всім присутнім були роздані флаєри з коротким життєписом Галини Спиридонівни, її висловами-роздумами про творчість та мотивуючим віршем.


 

Категория: КЗ Гайворонська міська публічна бібліотека * Просмотров: 280 * Добавил: kondo11 * Дата: 15.09.2016 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: Нескорена душа Галини Берізки :.
 

    Чимало хто знайомий особисто та з творчістю нашої  славетної землячки, талановитої поетеси, жінки-легенди, члена Національної Спілки Письменників України, лауреата літературних премій ім. В. Марченка та Є.Маланюка Галиною Спиридонівною Бровченко (літературний псевдонім Берізка).
    Галина Берізка - авторка книг «Про все пам’ятаю», «Вибране», прозових творів «Сакраменто», збірки віршів «Час збирати каміння». Вона листувалась і була особисто знайома  з такими відомим письменниками України, як Олесь Гончар, Максим Рильський  та ін. Галина Спиридонівна – людина нелегкої, трагічної життєвої долі з незламним характером, речник того покоління, яке зазнало війни, лютих голодоморів і сталінських репресій. Проза її справжня, вражаюча, окремі з оповідань не можна читати без сліз…
    Чому ж ми так мало  про неї  знаємо, адже вона  жила поруч з нами?  Тому, що своє життя вона присвятила Україні, вона поважала і знала історію України, вона  мріяла бачити її незалежною. А людям, які жили за таким же принципом, з такими ж мріями жилося нелегко, адже час тоді був важкий.


 

Категория: КЗ Гайворонська міська публічна бібліотека * Просмотров: 246 * Добавил: kondo11 * Дата: 13.09.2016 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: Бібліотечні б’юті лайфхаки до Всесвітнього дня краси :.
 

    9 вересня в світі відзначається Міжнародний день краси. Міжнародний день краси був запроваджений з ініціативи Міжнародного комітету з естетики та косметології — СІДЕСКО.
    Працівники центральної районної бібліотеки протягом дня проводили для відвідувачів бібліотечні б’юті-лайфхаки. Користувачі юнацького віку – студенти та учні професійного аграрного ліцею та політехнічного коледжу переглянули відеоролики – лайфхаки для хлопців та дівчат зі щоденного догляду за собою, останні тенденції моди та стилю молодіжних стрижок, зачісок, а також про види окулярів та як правильно їх підібрати собі.
    На завершення всі отримали листівки з корисними порадами.


 

Категория: КЗ Гайворонська міська публічна бібліотека * Просмотров: 278 * Добавил: kondo11 * Дата: 09.09.2016 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: Сила бренду: нові імена в українській літературі :.
 

     

     Набуток сучасної української літератури – значний. Сьогодні українських авторів читають в Україні та за кордоном. У Гайворонській центральній районній бібліотеці бібліотекарі провели медіа калейдоскоп «Сила бренду: нові імена в українській літературі». 

 


 

Категория: КЗ Гайворонська міська публічна бібліотека * Просмотров: 269 * Добавил: kondo11 * Дата: 26.08.2016 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: Державна символіка: походження, традиції :.
 

     

     23 серпня до Дня Державного прапора України бібліотекарі центральної районної бібліотеки провели історичний пазл «Державна символіка: походження, традиції». Бібліотекар розповіла учасникам про День Державного прапора України, що це державне свято України, присвячене одному з її державних символів — Прапору України. Учасники отримали символічні жовто-блакитні стрічки. Згадали про такі святині та обереги українського народу, як герб та гімн, про їх історичне походження, символічність та значущість.


 

Категория: КЗ Гайворонська міська публічна бібліотека * Просмотров: 250 * Добавил: kondo11 * Дата: 23.08.2016 * Комментарии (0) * Переглянути


 
 

Наш край

Видатні люди краю

Пошук

Наша адреса


26300,
Кіровоградська обл.
 м. Гайворон,
вул. В.Стуса (Кірова), 17
тел. +380686465228
E-mail: libgayvoron@i.ua

Ми в соціальних мережах
skype - bibliotekahv
Facebook - hayvoron.library
Instagram - @hayvoron_library

Працюємо:
щоденно, окрім суботи
з 9.00 до 18.00
останній день місяця
 санітарний


текст | текст | текст | текст | текст | текст | текст | текст