фоновое изображение шапки фоновое изображение шапки
 

 

 

Меню сайту

 
 

 
 

Інформація влади

 
 

Рішення Гайворонської міської ради

 
 

Правова допомога

 
 

 
 

Статистика

 
 


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
  Головна » КЗ Гайворонська міська публічна бібліотека
« 1 2 ... 58 59 60 61 62 ... 64 65 »

.: Громадянин ХХІ століття :.
 

         

      Працівники центральної районної бібліотеки разом з учнями 8 та 10 кл. ЗШ№1  провели ситуаційний тренінг на тему «Громадянин ХХІ століття».

Людина, її життя і гідність, права та свободи -  найвища цінність кожної держави. Усі люди рівні у своїх правах. При цьому права та свободи людини  є непорушними.


 

Категория: КЗ Гайворонська міська публічна бібліотека * Просмотров: 301 * Добавил: library * Дата: 02.12.2016 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: Обережно:СНІД :.
 

     

       1 грудня до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом працівники центральної районної бібліотеки провели годину застереження «Обережно: СНІД» з користувачами бібліотеки.

       Працівник розповіла, що Всесвітній день боротьби зі СНІДом - це ще одна нагода привернути увагу суспільства до проблем ВІЛ-інфікованих, замислитись над тим, як запобігти поширенню хвороби та згадати про важливість вчасної діагностики ВІЛ-СНІД. Для більш детального ознайомлення з літературою по даній тематиці працівниками бібліотеки була оформлена  книжкова виставка. 


 

Категория: КЗ Гайворонська міська публічна бібліотека * Просмотров: 298 * Добавил: library * Дата: 01.12.2016 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: Випробування 32-33 роками :.
 

      Багатовікова історія українського народу мала не одну трагічну сторінку.
      В історії бурхливого XX-го століття Голодомор 1932-33 років в Україні посідає особливо трагічне місце. Щороку в останню суботу листопада українці вшановують пам'ять тих, хто став жертвами штучно створеного голоду, хто віддав свої життя як доказ незламності духу, сили волі української нації.
     25 листопада до Дня вшанування пам’яті жертв Голодомору 32-33 років працівники центральної районної бібліотеки провели годину-реквієм «Випробування 32-33 р.» для відвідувачів бібліотеки та студентів ІІ курсу Гайворонського політехнічного коледжу.
     Бібліотекарі ознайомили присутніх з історичними фактами тих страшних подій, зачитала спогади та свідчення очевидців тих, хто у своїй пам’яті крізь роки проніс страждання та біль спричинені тоталітарним режимом та провели огляд літератури представленої на книжковій виставці.   


 

Категория: КЗ Гайворонська міська публічна бібліотека * Просмотров: 263 * Добавил: kondo11 * Дата: 25.11.2016 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: Майбутнє належить здоровій людині :.
 

      23 листопада працівники центральної районної бібліотеки організували зустріч для учнів Гайворонського професійного аграрного ліцею з районним лікарем-наркологом поліклінічного відділення КЗ Гайворонської центральної районної лікарні – Мельник Ларисою Олексіївною.
     Лікар розповів про те, як молоді люди стають наркозалежними та яким чином цьому можна зарадити, навівши приклади із власної практики. Під час лекції Лариса Олексіївна наголосила, про механізми та наслідки вживання алкогольних, тютюнових, енергетичних напоїв та наркотичних речовин на організм людини. Учні ставили багато питань та отримували обґрунтовані відповіді  кваліфікованого спеціаліста. По завершенню зустрічі бібліотекар роздала цікаві та корисні інформаційні флаєри «7 правил здорового життя». 


 

Категория: КЗ Гайворонська міська публічна бібліотека * Просмотров: 260 * Добавил: kondo11 * Дата: 23.11.2016 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: Україна територія гідності та свободи :.
 

    21 листопада Україна відзначає День гідності та свободи. В цей день український народ згадує героїчні і трагічні події Революції Гідності, вшановує пам’ять українських патріотів, які віддали своє життя за європейське майбутнє України.
    Працівники центральної районної бібліотеки провели інформаційну годину «Україна - територія гідності та свободи» з учнями професійного аграрного ліцею. Під час заходу учасники ознайомились з поняттями «гідність» та «свобода», отримали інформацію про революційні події на Майдані Незалежності. Хвилиною мовчання вшанували героїв України, які не шкодували свого життя заради свободи нашої держави. Присутні ознайомилися з книгами, які написали очевидці  тих трагічних  подій і які ввійшли в  історію нашої країни.


 

Категория: КЗ Гайворонська міська публічна бібліотека * Просмотров: 278 * Добавил: kondo11 * Дата: 21.11.2016 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: Студентський калейдоскоп :.
 

    День студента створено заради зближення студентів всього світу не дивлячись на відмінності в кольорі шкіри, мови, і традиціях. Практично студенти всіх національностей  не обійдуть увагою цього дня і будуть святкувати його символічно об'єднавшись під спільним прагненням до знань, підвищення ролі студентства в громадському житті країни.


 

Категория: КЗ Гайворонська міська публічна бібліотека * Просмотров: 276 * Добавил: kondo11 * Дата: 17.11.2016 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: Толерантність – елемент світогляду та культури :.
 

  

    16 листопада до  Міжнародного дня толерантності працівники центральної районної бібліотеки провели інформаційну годину «Толерантність – елемент світогляду та культури» з учнями професійного аграрного ліцею.
    Бібліотекар розповіла учасникам про історію заснування Дня толерантності, що являє собою це поняття та які якості має толерантна людина.
    Присутні взяли участь у розіграші «Риси характеру толерантної людини», створили «Дерево толерантності», де кожен прикріпив свій листочок з написом, як він розуміє твердження толерантність.


 

Категория: КЗ Гайворонська міська публічна бібліотека * Просмотров: 288 * Добавил: kondo11 * Дата: 16.11.2016 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: Майбутнє людства в єдності :.
 

    На передодні, коли вся світова спільнота святкує Міжнародний день толерантності, працівники центральної районної бібліотеки провели тренінг «Майбутнє людства в єдності» з учнями 8 класу ЗШ №2.
    У світі поширюється рух за толерантність, бо вона є необхідною умовою миру і демократії. Людство втомилося від постійних воєн, які несуть лише втрати, нещастя та біль.
    Ми вчимося толерантності, щоб дбайливо ставитися до всього живого на нашій планет, розуміти один одного та будувати мирне майбутнє.
    З учасниками тренінгу було проведено ряд вправ на знання з даної тематики: «Сусід з права, сусід з ліва…», «Толерантна та інтолерантна особистість», «Хто похвалить себе краще від усіх», «Чарівна крамниця», та «Дерево толерантності» де кожен сформував своє бачення толерантної людини. 


 

Категория: КЗ Гайворонська міська публічна бібліотека * Просмотров: 297 * Добавил: kondo11 * Дата: 15.11.2016 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: Я серцем відчую - знайду :.
 

         Поезія - це творчість, що йде не з розуму або серця, а з самих глибин внутрішнього світу людини. Насправді, завжди, у всі часи  існують люди, закохані в поезію. Гайворонщина – це край, який надихає талановитих людей писати вірші в яких описується вся краса та любов до рідної землі.
        11 листопада в центральній районній бібліотеці відбулась поетична година «Я серцем відчую - знайду»  Валентини Цебренко, поета-початківця, яка в даний час на заслуженому відпочинку.  Поетеса присвячує свої вірші рідному селу Соломія в якому народилась і живе, рідним та близким людям.  Валентина Марківна своїми власними силами видала книжку «Соломія, моя Соломія», яку подарувала своїм рідним, друзям та Гайворонській районній бібліотеці. Ми раді, що наш край багатий на талановитих людей, які відкривають для читачів світ поезії. 


 

Категория: КЗ Гайворонська міська публічна бібліотека * Просмотров: 293 * Добавил: kondo11 * Дата: 11.11.2016 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: Молодіжний сленг: погляд молоді :.
 

    Молодь змінює все, вона прагне простору, свободи, хоче, щоб її вважали не просто особливою, а неповторною. Та можливостей не вистачає і тому з’являються всі ці дивні зачіски, одяг чи поведінка. І мова залишається таким же простором для самореалізації, як і зазначені вище атрибути. Використовуючи мову, можна поринути у світ своїх фантазій, озвучити свої почуття, думки, які відповідають твоєму стану в той чи інший момент.
    Звичайно, мовна проблема – це проблема вічна. То який же він, молодіжний сленг з погляду молоді.
    11 листопада до Дня української писемності та мови, працівники центральної районної бібліотеки провели тренінг на тему: «Молодіжний сленг: погляд молоді» з учнями  9, 10, 11 класів ЗШ І-ІІІ ст. №1.
    Учасники тренінгу  інсценізували  та зачитували ситуації, показували приклад мовлення сучасної молоді, складали прислів’я про правила мовного етикету.
    Цікаво пройшла дискусія: «Суржик і культура мовлення», під час якої перечислили причини виникнення сленгу та суржику і відповідно, що слід робити для того, щоб мовлення стало чистішим, приємнішим та привабливішим.


 

Категория: КЗ Гайворонська міська публічна бібліотека * Просмотров: 304 * Добавил: kondo11 * Дата: 11.11.2016 * Комментарии (0) * Переглянути


 
 

Наш край

Видатні люди краю

Пошук

Наша адреса


26300,
Кіровоградська обл.
 м. Гайворон,
вул. В.Стуса (Кірова), 17
тел. +380686465228
E-mail: libgayvoron@i.ua

Ми в соціальних мережах
skype - bibliotekahv
Facebook - hayvoron.library
Instagram - @hayvoron_library

Працюємо:
щоденно, окрім суботи
з 9.00 до 18.00
останній день місяця
 санітарний


текст | текст | текст | текст | текст | текст | текст | текст