фоновое изображение шапки фоновое изображение шапки
 

 

 

Меню сайту

 
 

 
 

Інформація влади

 
 

Рішення Гайворонської міської ради

 
 

Правова допомога

 
 

 
 

Статистика

 
 


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
  Головна » 2017 » Лютий » 21

.: Рідна мова чиста, як сльоза :.
 

      Мова - духовний скарб нації. Це не просто засіб людського спілкування, це те, що живе в наших серцях. Змалечку виховуючи в собі справжню людину, кожен із нас повинен в першу чергу створити в своїй душі світлицю, у якій зберігається найцінніший скарб – мова. 
      21 лютого ми святкуємо Міжнародний день рідної мови. Цю дату визначено на 30-ій сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО в жовтні 1999 року, яка наголосила на важливій ролі мови в розвитку освіти, культури, для консолідації суспільства, формування нації і зміцнення держави. 
      Працівники центральної районної бібліотеки провели огляд літератури «Рідна мова чиста, як сльоза» з студентами Гайворонського політехнічного коледжу. Присутні були ознайомлені з цікавими книгами про історію української мови та місце України й української мови на карті світу.   


 

Категория: КЗ Гайворонська міська публічна бібліотека * Просмотров: 259 * Добавил: kondo11 * Дата: 21.02.2017 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: Слова у душі – душа у слові! :.
 

    21 лютого всі народи землі відзначають Міжнародний день  рідної мови.   Мова – це символ народу. Не можна ходити на рідній землі, не зачаровуючись виплеканою народом у віках рідною мовою. Мова - надбання предків, наше багатство, державна перлина. «У кого рідна мова, в того й душа здорова» - каже народне прислів’я. Саме завдяки мові ми можемо порозумітися, переказати свої почуття, переживання. За допомогою мови ми бережемо свою історію, передаємо нащадкам неоціненні скарби минулого і сучасного.             Українська мова, якою ми зараз розмовляємо, розвивалась протягом багатьох століть.
  


 

Категория: КЗ Гайворонська міська публічна бібліотека * Просмотров: 299 * Добавил: kondo11 * Дата: 21.02.2017 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: Цвіти і сяй,моя державна мово :.
 

   Урок духовності: «Цвіти і сяй,моя державна мово» проведена з учнями 5А ЗОШ №2. Бібліотекар привітала присутніх зі святом рідної мови та розповіла дітям, що українська мова – одна з найбагатших у світі. Із малечку в словах рідної мови людина відкриває для себе великий і чарівний світ життя. Мова – це безцінний скарб народу, надбаний тисячоліттями.    З учнями були проведені мовні конкурси: «Мовознавство для допитливих», «Так або Ні», «Ідентифікація слова», та вікторина: «Скарбниця рідної мови», разом закінчували прислів’я про мову. Згадували календар чорних дат в історії української мови.


 

Категория: Бібліотеки філії * Просмотров: 270 * Добавил: kondo11 * Дата: 21.02.2017 * Комментарии (0) * Переглянути


 
 

Наш край

Видатні люди краю

Пошук

Наша адреса


26300,
Кіровоградська обл.
 м. Гайворон,
вул. В.Стуса (Кірова), 17
тел. +380686465228
E-mail: libgayvoron@i.ua

Ми в соціальних мережах
skype - bibliotekahv
Facebook - hayvoron.library
Instagram - @hayvoron_library

Працюємо:
щоденно, окрім суботи
з 9.00 до 18.00
останній день місяця
 санітарний


текст | текст | текст | текст | текст | текст | текст | текст