фоновое изображение шапки фоновое изображение шапки
 

 

 

Меню сайту

 
 

 
 

Інформація влади

 
 

Рішення Гайворонської міської ради

 
 

Правова допомога

 
 

 
 

Статистика

 
 


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
  Головна » 2019 » Листопад » 27 » Хто попереджений – той захищений
11:37
Хто попереджений – той захищений

      Сьогодні сучасний світ відкриває перед нами великі можливості, ми поспішаємо жити не замислюючись над тим, що іноді потрібно зупинитися,  потурбуватися про себе, про своє життя. Лише здорова людина відчуває себе повноцінною особистістю та приносить користь суспільству.
     Щорічно 1 грудня вся світова спільнота відзначає Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Цього дня людство згадує про те, яку серйозну загрозу для життя людей несе ця глобальна проблема.
     Цей день став одним з найбільш визнаних міжнародних днів здоров’я і можливістю для підвищення рівня обізнаності про це захворювання та його профілактику. Відповідно до плану заходів до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом Гайворонська центральна районна бібліотека на протязі тижня організувала зустрічі з учнями групи 195 (кухарів-кондитерів) Гайворонського професійного аграрного ліцею «Знати, щоб жити», для учнів 9-Б, 9-А,10 класів ЗШ №1 «Твоє здоровя у твоїх руках», зі студентами групи Р-181,182 Гайворонського політехнічного коледжу «СНІД: подумай про майбутнє - обери життя»  з районним  лікарем-наркологом КЗ «ГЦРЛ» Мельник Л.О.  
     Лариса Олексіївна  докладніше розповіла що таке ВІЛ/СНІД, про способи передачі вірусу від людини до людини, про симптоми хвороби, про шляхи попередження захворювання. Лікар ознайомила з захворюваннями на СНІД, методи його виявлення (зокрема показаний швидкий тест) і пояснення як ефективно та швидко це можна зробити за 4-15хв. Також демонструвався швидкий тест на наркотики «снайпер 5,10», який кожен бажаючий може провести навіть в домашніх умовах. Для цього потрібно всього лише набрати сечу та крапнути в тест і за декілька хвилин результат готовий (інструкція по використанню є в кожній упаковці). В Україні на державному рівні безкоштовно запроваджена програма лікування людей хворих на СНІД. Зав.відділом обслуговування Гайворонської центральної районної бібліотеки Березовська О.П. розповіла учням та студентам про історію  виникнення та поширення ВІЛ-СНІДу, про те, що символом боротьби зі СНІДом є «червона стрічка», про її творця – американського  художника -  Франка Мура, який став також жертвою епідемії.
     Сподіваємося, що такі заходи допоможуть молодим людям усвідомити всю небезпеку, яку несе СНІД, і зробити усе можливе, щоб уберегти себе і своїх близьких та рідних від цієї страшної інфекції, бо СНІД може увійти практично в кожен дім, кожну сім’ю.
      Завітавши до бібліотеки Ви можете познайомитися з літературою та буклетами по даній тематиці.

 

 

 

 

 

Категорія: КЗ Гайворонська міська публічна бібліотека | Переглядів: 181 | Додав: kondo11 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
 

Наш край

Видатні люди краю

Пошук

Наша адреса


26300,
Кіровоградська обл.
 м. Гайворон,
вул. В.Стуса (Кірова), 17
тел. +380686465228
E-mail: libgayvoron@i.ua

Ми в соціальних мережах
skype - bibliotekahv
Facebook - hayvoron.library
Instagram - @hayvoron_library

Працюємо:
щоденно, окрім суботи
з 9.00 до 18.00
останній день місяця
 санітарний


текст | текст | текст | текст | текст | текст | текст | текст