фоновое изображение шапки фоновое изображение шапки
 

 

 

Меню сайту

 
 

 
 

Інформація влади

 
 

Рішення Гайворонської міської ради

 
 

Правова допомога

 
 

 
 

Статистика

 
 


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
  Головна » 2021 » Березень » 31 » Навчаємось, модернізуємо, впроваджуємо.
09:13
Навчаємось, модернізуємо, впроваджуємо.

        На базі КЗ «Гайворонська міська публічна бібліотека» відбувся семінар- тренінг «Як зробити бібліотеку цікавою та корисною для громади». Його мета: виявлення невикористаних резервів для покращення роботи  книгозбірень, визначення пріоритетних напрямків діяльності, вироблення  перспективного бачення  власного  професійного  розвитку,     активізація залучення партнерів до співпраці.
       Під час заходу для присутніх проведено моніторинг діяльності бібліотечних установ за 2020 рік, знайомство з сайтом Гайворонської міської громади та надано інформаційне повідомлення «Бібліотека як майданчик для здобуття цифрової грамотності». Потім  всі дружньо брали участь у тренінгу. Розробили правила проведення заходу, провели знайомство всіх учасників. Кожен з працівників, що очолюють книгозбірні протягом  не менше  п’яти років коротко ділився своїм власним досвідом роботи та перспективами на майбутнє, ті що працюють нещодавно просто  представляли себе своїм колегам та розповідали про перші успіхи та  невдачі. Було проведено ділову гру «Запитай поради у колеги», під час якої молоді працівники ставили запитання своїм колегам-професіоналам та одержували змістовні відповіді на  них.  Всі учасники тренінгу взяли участь у  рольовій грі  «Яким би хотіли бачити бібліотекаря читачі». На їхню думку бібліотекар повинен бути: високоосвіченим, доброзичливим, відвертим, вимогливим, креативним, комунікабельним, вміти рекомендувати і радити, бути простим і тактовним у спілкуванні, швидко орієнтуватися  в різноманітних ситуаціях, спокійно, врівноважено спілкуватися, довіряти читачам.
       Інформаційний блок «Сучасна бібліотека – центр саморозвитку, простір для життя, місце для створення інновацій» допоміг висвітлити діяльність бібліотек в умовах сьогодення, переосмислити її та спрямувати у відповідне русло.
       Під час вправи «Проєктна діяльність – вектор розвитку бібліотек» всі разом працювали над створенням цільової комплексної програми «Бібліотека. Влада. Громада. Разом до спільної мети», яка буде слугувати зразком для створення власних програм бібліотекарям громади.
       Пізнавальною та корисною була гра «Бібліотека + громада = успіх».
       В кінці заходу присутні дійшли висновку, що успіх приходить тільки до тих, хто живе потребами громади, переймається її проблемами та  надбаннями, робить все для того, щоб завтрашній день був кращий ніж сьогоднішній, щоб бібліотекар зміг задовольнити зростаючі запити користувачів, створити комфорт і затишок в бібліотечній оселі.
        Цей тренінг приніс присутнім масу позитивних емоцій та велику користь для професійного зростання кожного учасника і колективу в цілому.

Переглядів: 101 | Додав: kondo11 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
 

Наш край

Видатні люди краю

Пошук

Наша адреса


26300,
Кіровоградська обл.
 м. Гайворон,
вул. В.Стуса (Кірова), 17
тел. +380686465228
E-mail: libgayvoron@i.ua

Ми в соціальних мережах
skype - bibliotekahv
Facebook - hayvoron.library
Instagram - @hayvoron_library

Працюємо:
щоденно, окрім суботи
з 9.00 до 18.00
останній день місяця
 санітарний


текст | текст | текст | текст | текст | текст | текст | текст