фоновое изображение шапки фоновое изображение шапки
 

 

 

Меню сайту

 
 

 
 

Інформація влади

 
 

Рішення Гайворонської міської ради

 
 

Правова допомога

 
 

 
 

Статистика

 
 


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
  Головна » Бібліотеки філії
« 1 2 ... 10 11 12 13 14 15 16 »

.: «Андрію, Андрію дай нам надію» :.
 

 В ЗОШ №2 Дитяча бібліотека провела  з учнями 5Б класу та їхніми батьками народознавче свято: «Андрію, Андрію дай нам надію». Народні традиції, звичаї передаються з покоління в покоління. Деякі традиції осучаснюються і використовуються на практиці. Андрія – це одне з найпоетичніших зимових свят, що має назву Калита. Хлопці 5Б класу відтворили дійство кусання Калити та бешкетування, а дівчатка дійство ворожіння, як у сиву давнину. Цікаво й весело пройшли вечорниці, а потім всі пригощалися смачними варениками.                        


 

Категория: Бібліотеки філії * Просмотров: 246 * Добавил: kondo11 * Дата: 13.12.2016 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: День святого Миколая :.
 

19 грудня – День святого Миколая найочікуваніше свято дітвори. Саме в цей день святий спускається з небес на Землю і всіх діток обдаровує бажаними подарунками. Працівники дитячої бібліотеки влаштували  святковий ранок «Святий Миколай на землю сходить» своїм найактивнішим читачам, учням 3-Б класу ЗШ № 2 (кл. Лопушанська Ольга Миколаївна). Бібліотекар Ганна Панченко розповіла   про життя  Миколая, звучали пісні про святого, діти дивились мультфільм «Казка про добро».  Члени гуртка «Книга і лялька»  Горобець Маша, Тарас Кулебякін,  Максим Довгополюк підготували лялькову виставу «Пригода під Новий рік». А в кінці на свято до дітей  завітав сам святий Миколай із подарунками.  Таким чином працівники дитячої бібліотеки долучились до акції «Подаруй дитині радість».                        


 

Категория: Бібліотеки філії * Просмотров: 388 * Добавил: kondo11 * Дата: 13.12.2016 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: «Цікаве, дивовижне, таємне» :.
 

8.12 в дитячій бібліотеці проведено пізнавальну  годину «Цікаве, дивовижне, таємне». У всьому світі зростають настільки незвичайні дерева, що неможливо повз них пройти. Деякі з них унікальні, оскільки ростуть тільки в певних місцях і ми не перестаємо захоплюватися красою природи на нашій планеті. Учні 4-Б класу ЗШ № 5 познайомились  із найкрасивішими деревами планети Земля. Молодь має розуміти, що їхнє майбутнє залежить від навколишнього середовища, яке ми, люди маємо берегти.                            


 

Категория: Бібліотеки філії * Просмотров: 420 * Добавил: kondo11 * Дата: 08.12.2016 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: урок-мандрівка «Подорож морськими глибинами» :.
 

В дитячій бібліотеці з учнями 3-Б класу  ЗШ № 2 (кл. Лопушанська О.М.) проведено  урок-мандрівку «Подорож морськими глибинами».  За допомогою мультимедійної презентації учні познайомились із життям та побутом морських розбійників – піратів.   Пірати - одна із древніх і загадкових професій, про  їх життя  існує безліч легенд, більшість з яких є міфами. Подорожуючи разом з відомим піратом Чорною бородою,  діти розгадали піратський пароль,  а потім за допомогою азбуки Морзе та семафорних рухів шукали скарб в «Книжковому морі».


 

Категория: Бібліотеки філії * Просмотров: 359 * Добавил: kondo11 * Дата: 07.12.2016 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: «За здоровий спосіб життя» :.
 

1.12 – в ЗШ № 5 для учнів 7-Б класу  дитяча бібліотека провела урок застереження  «За здоровий спосіб життя». Починаючи з 2002 року, Україна стала європейським лідером по темпах поширення ВІЛ\СНІДу. Бібліотекар розповіла , що серед основних засобів збереження,  зміцнення та розвитку здоров’я  є здоровий спосіб життя, під яким розуміється відмова від шкідливих звичок. Емоційний заряд цьому заходу дав конкурс приказок і прислів’їв про шкідливі звички., висловів відомих людей про здоров’я. Учні переглянули документальний  фільм  про СНІД. Під час заходу учні обговорювали  різні ситуації, в яких знаходяться хворі на ВІЛ\СНІД. Проведено конкурс «Міф та реальність».


 

Категория: Бібліотеки філії * Просмотров: 301 * Добавил: kondo11 * Дата: 01.12.2016 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: Година пам’яті «Запали свічу» :.
 

В ЗШ №1 відбулась година пам’яті «Запали свічу». Захід організовано дитячою бібліотекою у співпраці із районним краєзнавчим музеєм. Голодомор 1932-1933 років – це найстрашніша і найтрагічніша  сторінка історії України. Щоб упокорити Україну, Сталін  втілив диявольський план – створити штучний голод,  знищивши  мільйони людей. Кількість жертв цієї страшної трагедії сьогодні неможливо встановити.  Після цієї трагедії це же була зовсім  інша Україна – німа, знелюднена, застрашена,  упокорена.  Працівник музею, Л.П. Білоус, представила учням документи, зокрема,  місцеву газету «Шлях комуни»  1932 року видання, а також відеофільм «Голодомор на Гайворонщині»,  Очевидці,  подій 30-их років: Дарзінська Параска Федорівна, Ясінська Клавдія Захарівна, Лаврик Таїсія Федорівна, розповідають, як їм вдалося вижити в ті страшні роки, що вони бачили, як розгортались події в той період у селах. 


 

Категория: Бібліотеки філії * Просмотров: 260 * Добавил: kondo11 * Дата: 25.11.2016 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: Година пам’яті "Запали свічку" :.
 

   Година пам’яті "Запали свічку" проведена дитячою бібліотекою з учнями 6-А класу ЗШ № 5. Дітям розповіли про штучно створений радянською владою голод 1932-33 років. При доброму врожаю, без стихійних лих, влада прирекла на страшну смерть мільйони життів українців. Учні переглянули відеофільм "Чорним по білому" про пекучу правду з життя українського народу.  Бібліотекар зачитала учням свідчення очевидців голодомору. Україна, щороку прихиляє коліна перед мільйонами невинних жертв Голодомору 1932-1933 років.    Дітям запропонували приєднатися до Всеукраїнської акції "Запали свічу пам’яті". Цей вогник символізуватиме нашу скорботу і пам’ять про мільйони загублених життів співвітчизників.


 

Категория: Бібліотеки філії * Просмотров: 259 * Добавил: kondo11 * Дата: 24.11.2016 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: Поезія – це завжди неповторність :.
 

 В районній дитячій бібліотеці   для учнів  3-Б класу  ЗШ № 2 (кл.  Лопушанська О.М.) проведено годину творчості «Поезія – це завжди неповторність».  Микола Вінграновський – український поет-шістдесятник, прозаїк, режисер,   кіносценарист, актор,  поет , людина талановита і різнобічна.  Як кіноактор, зіграв у 4-х художніх фільмах. Найвідоміша роль Миколи Вінграновського — Івана Орлюка у фільмі «Повість полум’яних літ» (1961, сценарій О. Довженка). Цей фільм отримав нагороди міжнародних фестивалів у Каннах, Лондоні та Лос-Анджелес. Микола Вінграновський отримав золоту медаль за кращу чоловічу роль у цьому фільмі на кінофестивалі у Лос-Анджелес. Він режисер 5-и художніх та 8-ми документальних фільмів.  Як професійний актор Микола Степанович легко перевтілювався у тварин і птахів, говорячи і думаючи від їх імені. Тим самим привертаючи увагу людей,особливо дітей,  до того, що ми не єдині жителі цієї планети, і тварини потребують нашого захисту і піклування. На заході учні познайомились із творчою біографією Миколи Вінграновського, а також відбулось голосне читання оповідання «Гусенятко».


 

Категория: Бібліотеки філії * Просмотров: 309 * Добавил: kondo11 * Дата: 21.11.2016 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: Казку любим і читаєм :.
 

Казкова інформіна: «Казку любим і читаєм», проведена ДБ з вихованцями д/с «Калинка», які завітали вперше на гостини до бібліотеки. Зустріч розпочалась із знайомства з бібліотекою. Бібліотекар розповіла, що в кожному залі бібліотеки живуть тисячі їхніх мовчазних друзів, які називаються книгами, а найулюбленіші – казки. Вони допомагають навчити маленьку дитину розпізнати добро і зло, дбайливо ставитися до природи, поважати старших, бути вірними друзями менших наших братів. Діти залюбки прийняли участь у вікторині «Дивосвіт казковий» і пообіцяли прийти і записатися до бібліотеки.

 

 

Категория: Бібліотеки філії * Просмотров: 261 * Добавил: kondo11 * Дата: 18.11.2016 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: Рідну мову будеш знати, берегти і поважати :.
 

До Дня української писемності та мови працівниками дитячої бібліотеки проведено з учнями 5А і 5Б класу ЗОШ №5 інформаційні години: «Рідну мову будеш знати, берегти і поважати». Увазі присутніх був представлений відео -  екскурс про виникнення писемності «З історії української книги». Це була подорож від перших спроб письма до сучасного. Учні  ознайомились із двома різновидами старослов’янських писемних знаків – кирилицею та глаголицею. Згадали найвидатнішу пам’ятку літератури Давньої Русі «Слово о полку Ігоровім». Після перегляду бібліотекар розповіла дітям про тернистий шлях становлення і розвитку української мови та української писемності, вони довідались, що наша мова входить до трійки найкрасивіших мов у світі. І для кожної дитини – святий обов’язок, знати рідну мову і досконало володіти нею, шанувати і плекати. Діти відповідали на запитання лінгвіст – вікторини, та виявили свою кмітливість під час гри: «Мовознавство». 


 

Категория: Бібліотеки філії * Просмотров: 256 * Добавил: kondo11 * Дата: 09.11.2016 * Комментарии (0) * Переглянути


 
 

Наш край

Видатні люди краю

Пошук

Наша адреса


26300,
Кіровоградська обл.
 м. Гайворон,
вул. В.Стуса (Кірова), 17
тел. +380686465228
E-mail: libgayvoron@i.ua

Ми в соціальних мережах
skype - bibliotekahv
Facebook - hayvoron.library
Instagram - @hayvoron_library

Працюємо:
щоденно, окрім суботи
з 9.00 до 18.00
останній день місяця
 санітарний


текст | текст | текст | текст | текст | текст | текст | текст