фоновое изображение шапки фоновое изображение шапки
 

 

 

Меню сайту

 
 

 
 

Інформація влади

 
 

Рішення Гайворонської міської ради

 
 

Правова допомога

 
 

 
 

Статистика

 
 


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
  Головна » Бібліотеки філії
« 1 2 ... 9 10 11 12 13 ... 15 16 »

.: Цвіти і сяй,моя державна мово :.
 

   Урок духовності: «Цвіти і сяй,моя державна мово» проведена з учнями 5А ЗОШ №2. Бібліотекар привітала присутніх зі святом рідної мови та розповіла дітям, що українська мова – одна з найбагатших у світі. Із малечку в словах рідної мови людина відкриває для себе великий і чарівний світ життя. Мова – це безцінний скарб народу, надбаний тисячоліттями.    З учнями були проведені мовні конкурси: «Мовознавство для допитливих», «Так або Ні», «Ідентифікація слова», та вікторина: «Скарбниця рідної мови», разом закінчували прислів’я про мову. Згадували календар чорних дат в історії української мови.


 

Категория: Бібліотеки філії * Просмотров: 272 * Добавил: kondo11 * Дата: 21.02.2017 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: Прийди весно красно, зігрій сонце ясно :.
 

    15.02 і 16.02 Народознавча година: «Прийди весно красно, зігрій сонце ясно» проведена з учнями 3Б класу ЗОЩ №2, яка розповідає про свято Стрітення. Програму цього свята учні 3Б класу за допомогою бібліотекаря дитячої бібліотеки Загарій Н. А. та класного керівника Лопушанської О.М. показали першокласникам та другокласникам, яких запросили до себе на гостини. Учні інсценували зустріч зими і весни, показали суперечку між ними та перемогу весни. Весняні місяці розповідали, як оживає природа весною. Звучали легенди про свято Стрітення та прикмети, в які вірили наші пращури. Присутні також заглянули у лісове царство звірів і квітів, які чекають весну.


 

Категория: Бібліотеки філії * Просмотров: 265 * Добавил: kondo11 * Дата: 15.02.2017 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: Прийди весно красно, зігрій сонце ясно :.
 

    15.02 і 16.02 Народознавча година: «Прийди весно красно, зігрій сонце ясно» проведена з учнями 3Б класу ЗОЩ №2, яка розповідає про свято Стрітення. Програму цього свята учні 3Б класу за допомогою бібліотекаря дитячої бібліотеки Загарій Н. А. та класного керівника Лопушанської О.М. показали першокласникам та другокласникам, яких запросили до себе на гостини. Учні інсценували зустріч зими і весни, показали суперечку між ними та перемогу весни.


 

Категория: Бібліотеки філії * Просмотров: 250 * Добавил: kondo11 * Дата: 15.02.2017 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: Абетка моральності :.
 

    Година спілкування: «Абетка моральності», проведена дитячою бібліотекою з учнями 6Б класу ЗОШ №2. Бібліотекар познайомила учнів з лексикою моральності – її походженням і первісним значенням. Розповіла про моральність людини, що це – вихованість, чемність, ввічливість, благородство, доброзичливість, делікатність, приязнь та інше. Зачитала оповідання Василя Сухомлинського «Важко бути людиною». Педагог В. Сухомлинський прагнув виховати красу людської душі і бачив таке суспільство, де справжнє щастя в житті – бути невтомним трудівником, що навчання, пізнання – це нелегка, складна, дуже напружена, проте щаслива праця.


 

Категория: Бібліотеки філії * Просмотров: 310 * Добавил: kondo11 * Дата: 13.02.2017 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: Знавці українських казок :.
 

    Інформаційний калейдоскоп «Цікаве, дивовижне, таємне» проведено з користувачами  дитячої бібліотеки. Бібліотекар представила користувачам серію книг «Світ навколо тебе». В них наведено чимало фактів щодо представників рослинного та тваринного світу, про цікаві відкриття, про дивовижні місця і нерозгадані таємниці нашої планети та багато інших цікавих і навіть неймовірних відомостей про світ в якому ми живемо. Користувачі переглянули слайди про вулкани, які для більшості здаються фантастичними, небезпечними і грізними. З них користувачі довідались цікаві факти і отримали більш повне уявлення про це явище природи.


 

Категория: Бібліотеки філії * Просмотров: 266 * Добавил: kondo11 * Дата: 10.02.2017 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: Знавці українських казок :.
 

   6.02.  для учнів 2-А класу  ЗШ № 1 дитяча бібліотека провела літературний конкурс «Знавці українських казок».   Бібліотекар   розповіла дітям про те, що казка – найдавніший фольклорний жанр літератури, що казки бувають чарівні, соціально-побутові, героїчні, народні, авторські, але всіх їх об’єднує одна спільна риса, - вони навчають нас мудрості, доброти, жити по правді. Діти залюбки брали участь у конкурсах:   "Хто цей казковий герой?", "З якої казки надійшла телеграма?" "Назви казку, в назві якої є число", «З якої казки переплуталися», «В яких казках живуть ці звірі».  Спеціально до заходу, члени гуртка «Книга і ляльки»,  підготували лялькову виставу «Звірятка лікують книжку». 


 

Категория: Бібліотеки філії * Просмотров: 282 * Добавил: kondo11 * Дата: 06.02.2017 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: Хотіла б я піснею стати :.
 

  Літературна година: «Хотіла б я піснею стати» проведена з учнями 3Б    ЗОШ №2. В бібліотеці оформлена книжкова виставка: «На крилах Лесиних пісень». Бібліотекар дитячої бібліотеки Загарій Н. А. розповіла дітям про життєвий та творчий шлях української поетеси, культурно – громадського діяча Лесі Українки за допомогою мультимедійної презентації. Присутні слухали пісні на слова Л. Українки та переглянули мультфільм «Некмітливий горобець» за мотивами казки Лесі Українки «Біда навчить». Потім на абонементі користувачі вибрали собі книги  Л. Українки.


 

Категория: Бібліотеки філії * Просмотров: 261 * Добавил: kondo11 * Дата: 03.02.2017 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: «Крути: України обпалений цвіт» :.
 

   «Крути: України обпалений цвіт», патріотична година проведена дитячою бібліотекою з учнями 8 – го класу ЗОШ №2. Бібліотекар розповіла учням про трагічну загибель студентського куреня під Крутами, яка стала символом патріотизму і жертовності в боротьбі за незалежну Україну. 29 січня 1918 року жменька юнаків у нерівному бою віддали своє життя, але відстояла честь України. Зачитала дітям баладу про Крути, про увіковічення пам’яті юнаків – героїв, які показали приклад мужності, відданості і незборимості духу. 


 

Категория: Бібліотеки філії * Просмотров: 229 * Добавил: kondo11 * Дата: 20.01.2017 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: «Калейдоскоп зимових свят» :.
 

    Народознавча година: «Калейдоскоп зимових свят», проведена дитячою бібліотекою з учнями 6Б класу ЗОШ №2. Бібліотекар розповіла дітям про одне з найбільш шанованих  свят на території України – Різдво та про стародавні колядки, які вдало пережили час гонінь та дійшли до наших днів, поповнивши собою арсенал народної творчості, про щедрівки, які славлять господарів, та вітають їх зі святом. Під час свята «Водохреща» в українців центральне місце займають обряди, пов’язані з водою. З учнями проведена народознавча вікторина. Хоч час невпинно рухається вперед, стародавні звичаї залишають нам згадку про те,у що вірили наші далекі предки. Коли ми святкуємо традиційні свята, виконуючи ритуальні дійства, тим самим ми славимо одвічні чесноти, що цінуються на території України з давніх часів. 


 

Категория: Бібліотеки філії * Просмотров: 233 * Добавил: kondo11 * Дата: 18.01.2017 * Комментарии (0) * Переглянути


 

.: «Щедрівка - щедрувала» :.
 

«Щедрівка - щедрувала», під час усного журналу бібліотекар дитячої бібліотеки підготувала для своїх користувачів народознавчо – поетичний огляд літератури: «Щедрик - ведрик», під час якої діти дізнались, чим відрізняються колядки від щедрівок і з чим пов’язані ці звичаї. Діти біля ялинки в бібліотеці заспівали щедрівок та ділились розповідями про родинні звичаї.


 

Категория: Бібліотеки філії * Просмотров: 238 * Добавил: kondo11 * Дата: 13.01.2017 * Комментарии (0) * Переглянути


 
 

Наш край

Видатні люди краю

Пошук

Наша адреса


26300,
Кіровоградська обл.
 м. Гайворон,
вул. В.Стуса (Кірова), 17
тел. +380686465228
E-mail: libgayvoron@i.ua

Ми в соціальних мережах
skype - bibliotekahv
Facebook - hayvoron.library
Instagram - @hayvoron_library

Працюємо:
щоденно, окрім суботи
з 9.00 до 18.00
останній день місяця
 санітарний


текст | текст | текст | текст | текст | текст | текст | текст